O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ma kakav Rio ...

1/21
Ma kakav Rio ...
Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...Ma kakav Rio ...
Objavljeno: 19-02-2017

OTOČAC – Sinoć su održane prve Mačkare u Gackoj – otočki maskenbal. Ima onih koji će reći da su dva bala malo, no ima onih koji razmišljaju i ponešto drugačije: ako je vrijeme maskenbala jako dugačko, kakvo je ove godine, i ako se održavaju svake subote, ljudi se zasite, bude manje i maski i posjetitelja, zato bolje napraviti dva-tri maskenbala, onako udarna, ali prava. Upravo se to dogodilo s prvima Mačkarama u Gackoj. Čini se da je to dobro procijenila direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca Mladenka Orešković.

Otočki maskenbal je došao baš u vrijeme kada su se maškare uhodale, kada su stekle svoja iskustva i na drugim balovima, zato je sinoć u velikoj dvorani DVD-a Otočac bilo čak 13 maskiranih grupa i nešto pojedinačnih maski. Ali ne samo njih, ovu prigodu svakako nisu htjeli propustiti ni oni posjetitelji koji su došli „u civilu“.  

Mnogo je to (velikih) grupa, mogli bismo kazati da ih toliko nije bilo ni na jednomu od balova u susjednima mjestima. A bilo je nadasve maštovitih kreacija i tema, grupe su ponijele zanimljive nazive, poput: Starački dom Perušić, Indijke, Gačanske vještice, Uznemirene duše Cimitera, Yin i Yang, Dašak Venecije u Gackoj, Redovnice nastupaju, Guske u magli, Pidžama party, Muslići iz Kutereva …

Na samom balu postignuta je vesela i opuštena atmosfera, za što su se pobrinula dva sastava: T. S. Patrioti i Allegro band. Svime je ravnao Meštar, a kad je on u pitanju, tu ne može biti omaške. Jer Meštar je onaj dobri duh otočkih balova, koji širi pozitivnu vibru jer on za drugačije i nije sposoban. A za one kojima klima očito nije bila „povoljna“, kojima nije bilo dovoljno komorna, takvi su se zabavili na kakvu drugomu mjestu, dalje od očiju javnosti. I tako su svi došli na svoje, što je i red.

Kakav bi to bal bio da Mačkare u Gackoj nisu izabrale i najbolje maske: prvu nagradu ponijele su Guske u magli iz Korenice, drugu Uznemirene duše Cimitera iz Lešća i treću Muslići iz Kutereva. A nagrađeni su pored osvojenih prestižnih maškaranih nagrada dobili i opipljivi ostatak nagrade, ali ne samo oni već i svi koji su pod maskama sudjelovali. Onoliko koliko se moglo i imalo. Od srca, naravno.  

M. K.

Foto: M. Krznarić, M. Orešković

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom