O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tri godine plodnog djelovanja male Zajednice

1/4
Tri godine plodnog djelovanja male Zajednice
Tri godine plodnog djelovanja male ZajedniceTri godine plodnog djelovanja male ZajedniceTri godine plodnog djelovanja male ZajedniceTri godine plodnog djelovanja male Zajednice
Objavljeno: 05-02-2017

Zajednica mladih Ivan Pavao II. župe Otočac prošlog je četvrtka skromno proslavila svoj 3. rođendan.  U pastoralnom centru okupilo se 10-ak članova i nekoliko starijih podupiratelja Zajednice te su se uz pjesmu i molitvu zajednički osvrnuli na 3-godišnje djelovanje, ali i razgovarali o nekim novim zadaćama koje Zajednici predstoje.

Voditeljica Zajednice Mateja Posavi prezentirala je trogodišnji hod Zajednice te podsjetila na značajnije projekte, a uvodno je kazala kako su za rođenje Zajednice zaslužni Blažena Djevica Marija i zaštitnik mladih sv. Ivan Pavao II.

- Tri godine postojanja Zajednice mladih povezujemo sa simbolikom Presvetog Trojstva čije ime nosi naša Župa. Iz tri Božanske Osobe rađa se život, rodio se život svakog od nas, pa tako i ove Zajednice. Možemo zaključiti da je naša Zajednica rođena iz Božje Ljubavi. Ta ljubav nije bilo kakva ljubav, već ona čista, iskrena i potpuno predana – Ljubav rođena na križu. Za to rođenje zaslužna je i majka Zajednice, Blažena Djevica Marija, potičući i zagovarajući grupu mladih, praćenih nekolicinom zainteresiranih starijih vjernika, u pobožnosti križnog puta svakog četvrtka. Život rođen iz te Ljubavi na križu, na križnom putu na Fortici, život je ove Zajednice i svih plodova Božjeg djelovanja u njoj, posvijestila je voditeljica Zajednice njezin duhovni 'okvir'.

Rezimirani su ovom prilikom plodovi djelovanja Zajednice: sudjelovanje na SHKM u Dubrovniku 2014.; sudjelovanje na 53. planinarskom križnom putu Slunj-Cetingrad 2014., održanom po prvi put na prostoru Gospićko-senjske biskupije; organiziranje tematskih predavanja za članove Zajednice; obilježavanje Svjetskog dana mladih; tiskanje listića za mlade Živa voda, koji kontinuirano jednom mjesečno izlazi već dvije godine; humanitarne akcije, a dvije su se odnosile na prikupljanje potrepština za Kuću majki i nerođenih udruge Betlehem; radionice za pletenje narukvica sedmica za pobožnost Majci Božjoj Žalosnoj te tiskanje vjerskog i turističkog letka o kapelici MB od Sedam žalosti na Fortici, križnom putu i samoj pobožnosti.

Zajednica mladih svakog se četvrtka sastaje u pastoralnom centru župe Otočac u 19 sati. Od sljedećeg četvrtka, 9. veljače 2017., počinju pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži 2017. u Vukovaru. Pripravu će voditi vlč. Josip Šimatović, pastoralni povjerenik za mlade i čuvar Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Pozvani su na pripravu svi mladi zainteresirani za sudjelovanje na ovom susretu u Vukovaru, ali i svi ostali, bez obzira na dob, koji žele poslušati zanimljiva predavanja.

 

M.K.G.

Foto: M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!