Da Otočac ima dosta poznatih osoba u zemlji i inozemstvu nije nikakva vijest, da Otočac ima doktora znanosti, sveučilišnih profesora, dekana fakulteta, kirurga, arhitekata, inženjera, veterinara, pravnika na određenim pozicijama u zemlji i EU također je poznato, ali manje je poznato da je Otočac ovih dana dobio specijalistu hrvatske nacionalne kuhinje - poslovnog kuhara i to vrlo mladu osobu iz našeg Grada. Tko je to? Stjepan Borić - školovani kuhar koji je ovih dana završio usavršavanje koje je trajalo 250 sati praktičnog dijela - imao je razne seminare, prošao sve regije u RH gdje se što priprema od slastica, glavnog jela, predjela, juha, molekuralne kuhinje, carvinga i time stekao više zvanje i napredovao u struci.
Glavni profesor mu je bio Saša Bešlić certificirani MasterChef od World MasterChef Society London, član kuharske akademije Slovenije, profesor koji se i sam svake godine usavršava u Dubaiju u hotelima 6.i 7. zvijezdica. Burj Al Arab, Madina Jumeirah, Zabel Saray, Al Qasr...viši je član Emirates Culinary Guild Dubai, licencirani Međunarodni gastro sudac od WACS ( world Association of chef socyeti ), dok je Boris Antić profesor iz carvinga podučavao rezanje voća i povrća.
Nakon završnog ispita Stipe je ponosni vlasnik plave lente - koja se dobije za specijalizaciju narodne kuhinje, sve regije u RH, i stekao zvanje VKV kuhara pri Narodnom učilištu u Rijeci.
Na nekoliko fotografijama donosimo završni rad našeg Stipe, ovim Stipe pokazuje da je kulinarstvo umjetnost.
Čestitamo !
I.B.