O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježavanje 25.godišnjice pada Vukovara

1/16
Obilježavanje 25.godišnjice pada Vukovara
Obilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada VukovaraObilježavanje 25.godišnjice pada Vukovara
Objavljeno: 19-11-2016

SENJ - Dana, 18. studenoga 2016.godine, na 25. godišnjicu pada Vukovara, Grad Senj i građani Senja odali su počast gradu-heroju. Prigodnim programom kroz blagoslov svećenika Pavlića te čitanje dirljivih stihova i tekstova o Vukovaru Senjani su se prisjetili teških ratnih dana i još jednom poklonili žrtvi Vukovara. U programu su uz srednjoškolce i djelatnike senjske srednje škole, knjižnice i pučkog otvorenog učilišta, sudjelovale i Senjkinje i Gradska glazba Senj kako bi i prigodnom pjesmom posjetili na značaj i veličinu vukovarske žrtve. Upaljene su i svijeće u spomen na sve poginule, a okupljenima se obratio i senjski gradonačelnik Darko Nekić istaknuvši da je značaj i veličina Vukovara za Hrvatsku ogromna, a Senjani se svake godine, pa tako i ove, prigodnim programom poklone tom herojskom gradu.

Svečano obilježavanje godišnjice pada nastavilo se u Gradskoj knjižnici Senj gdje je postavljena izložba knjiga o Vukovaru i Domovinskom ratu te je okupljenim srednjoškolcima i građanima održana prezentacija o Vukovaru. Kroz sliku i riječ ravnateljica Knjižnice Prpić Rogić pokazala je kakav je Vukovar bio prije i za vrijeme rata te kako Vukovar živi danas. Bilo je riječi i o dugoj povijesti i bogatoj kulturi Vukovara, a posebno je naglašena važnost educiranja mladih o temi Vukovara i Domovinskog rata i to ne samo kroz statistike i podatke, nego i kroz onu ljudsku, emotivnu prizmu-kroz umjetnost-beletristiku, pjesmu, film i fotografiju. Na kraju programa publika je pogledala dokumentarni film „Sveto ime Vukovar“.

Obilježavanjem u petak zaokružen je tjedan u kojem su Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića Senj i Gradska knjižnica Senj kroz bogati prigodni program „ Da se ne zaboravi“ obilježavale  25. obljetnicu pada Vukovara i poticale na njegovanje uspomene na Domovinski rat. Kroz interaktivne izložbe, predstavljanje knjiga, slušanje domoljubnih pjesama, gledanje dokumentarnih filmova i razgovor sa svjedocima rata naši sugrađani su se podsjetili, a mladim generacijama je prenesen kontekst i emocija tog teškog, ali ponosnog vremena za našu domovinu.

-Ne želimo vas mlade opterećivati ratom, ali želja nam je da poštujete i njegujete uspomenu na njega, a posebno na žrtvu Vukovara. Uživajte u slobodi i miru koje su vam omogućili hrabri hrvatski ratnici, a kroz učenje o tom vremenu, što je stvar opće kulture, odužite im se na najljepši mogući način jer tako se žrtva i hrabrost branitelja i naroda nikad neće zaboraviti, rekla je zaključno ravnateljica Knjižnice. 

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje : Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića Senj, a posebice profesoru povijesti Silviju Šojatu i njegovim učenicima i Povijesnoj grupi na odličnoj i uvijek dobroj suradnji; medijima na praćenju; građanima i učenicima na dolasku i pažnji.

Ana Prpić Rogić

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom