O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Smotra folklora Otočac - rasadnik kvalitete

1/1
Smotra folklora Otočac - rasadnik kvalitete
Smotra folklora Otočac - rasadnik kvalitete
Objavljeno: 17-11-2016

OTOČAC – Evo još jedne lijepe vijesti: predstavnici 17. Smotre folklora Otočac 2016., a to je KUD Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca, osvojili su drugo mjesto na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

12. studenoga u Pučkomu otvorenom učilištu u Koprivnici održan je drugi dio 23. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, a sve u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Na Susretu je nastupilo oko 600 folkloraša iz 14 skupina iz Hrvatske i jedne gostujuće skupine iz Slovenije. Svi sudionici su pravo sudjelovanja na ovom susretu izborili nastupom na županijskim smotrama, kojih je ove godine bilo ukupno 19, i koje su okupile preko 7.245 folklornih amatera diljem Hrvatske.

A tko je sve to sudjelovao na 23. Susretima u kategoriji izvornog folklora u Koprivnici? To su bilo: KUD Prigorje iz Križevaca, KUU Voćin iz Voćina, KUD Sloga iz Slatinca Đakovačkoga, KUU Ivan vitez Trnski iz Nove Rače, GKUD Požega iz Požege, KUD Martinčani iz Martinske Vesi, KUD KRALJICA KATARINA iz Donjeg Lapca, KUD Pleter iz Dugopolja, KUD Kukljica iz Ugljana, VU Kumpanija iz Pupnata, KUD Rečica iz Rečice, KUD Desinec iz Jastrebarskoga, KUD Klaruš iz Maruševca, KUD Fijolica iz Orahovice i FSKD Kajer iz Bučečovaca (Slovenija).

Prvu nagradu dobila je Viteška udruga Kumpanija, Pupnat, otok Korčula (Dubrovačko-neretvanska županija), druga nagrada pripala je KUD-u "Kraljica Katarina" iz Donjeg Lapca (Ličko-senjska županija), dok je treću nagradu dobio KUD Kukljica iz Kukljice, otok Ugljan (Zadarska županija).

Tako je organizator Smotre folklora Otočac, a to je Gacko pučko otvoreno učilište, može biti ponosan što je ova, već tradicionalna smotra pridonijela ovako lijepim uspjesima folkloraša na nacionalnoj razini.  

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom