O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održan program „Zaki za odličan 5“

1/7
Održan program „Zaki za odličan 5“
Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“Održan program „Zaki za odličan 5“
Objavljeno: 09-11-2016

SENJ - U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a u suradnji sa Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića Senj senjska knjižnica organizirala je edukativni program za srednjoškolce pod nazivom „Zaki za odličan 5“

Program je kroz zanimljivu i preglednu powerpoint prezentaciju koju je osmislila i predstavila knjižničarka Ivana Podolšak uputio učenike prvih i drugih razreda gimnazije kako na jednostavan i lak način doći do željene literature koristeći naš knjižnični program Zaki koji smo nedavno uveli i tako osuvremenili naš rad.

Predavanje je skrenulo pažnju na mogućnosti pretraživanja putem interneta što je mladima posebno privlačno. Uz one tradicionalne, naglašeno je da postoje i suvremeni načini i kanali pretraživanja i informiranja tj. naša internetska i facebook stranica te online katalog. Uz to, bilo je riječi i o tome kako se pravilno piše seminar te kako ispravno citirati tj. navesti literaturu koja se koristi u seminarskom radu. Također, zajedno smo vježbali služenje online katalogom, a učenici su dobili i upute-sažetak svih informacija koje su slušali na predavanju da se s njima mogu poslužiti u samostalnom radu.

-Iako ne sumnjamo da će vas mnogim od ovih informacija poučiti ili vas je već poučila vaša profesorica hrvatskog jezika, htjeli smo vas i mi uputiti u ovu tematiku te vam na konkretnim primjerima i konkretnoj knjižnici pokazati kako se snaći, kako brzo naći knjige za seminar ručno ili online te vam pokazati da knjige, knjižnica i seminari nisu bauk. Ovim programom vam želimo olakšati pisanje radova i zadaća u srednjoj školi, a ove informacije korisne su i za vaše daljnje fakultetsko obrazovanje. U moru informacija kojima smo danas okruženi prava je vještina naći one vjerodostojne i prave, a tu vam puno može pomoći knjižnica i knjižničari, rekla je uvodno ravnateljica Knjižnice Ana Prpić Rogić.

Uz edukaciju, cilj ovoga predavanja je mlade privući u knjižnicu te im naglasiti da knjižnica nije samo mjesto gdje mogu posuditi knjigu, već u knjižnici mogu posuditi i DVD-e,posjetiti razna događanja koja organiziramo tijekom cijele godine, a mogu doći i učiti u prostorima studijske učionice te koristiti internet.

Zahvaljujemo se senjskoj srednjoj školi na suradnji te profesoricama Rebrović i Antić i njihovim učenicima na dolasku i ugodnom druženju!Radujemo se i novim susretima!

A.P.Rogić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom