O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

DUZS - Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih

1/2
DUZS - Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih
DUZS - Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih DUZS - Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih
Objavljeno: 08-11-2016

Državna uprava za zaštiti u spašavanje  objavila je  Natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2016./2017. godinu, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.    Natječaj traje od 24. listopada 2016. do 24. veljače 2017. godine, a isti je objavljen na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nehajska 5, 10000 Zagreb www.duzs.hr , te od strane Područnog ureda  Gospić dostavljen svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Ličko-senjske županije.

Pravo sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske. Radovi se prijavljuju putem odgojno-obrazovnih ustanova  Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Gospić, Kaniža  Gospićka  4  - 53  000 Gospić.  

Radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe ,tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite , žurne službe. Natječaj se objavljuje u osam kategorija:

1. likovni radovi djece starije predškolske dobi,

2. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

3. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

4. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

5. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

6. foto radovi učenika srednjih škola,

7. literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama,

8. likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

Pod kategorijom 7. i 8. podrazumijevaju se učenici s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenici u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama. 

Nagrade se dodjeljuju, na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti:

- za prvo mjesto 1000 kuna

- za drugo mjesto 700 kuna

- za treće mjesto 500 kuna.

Pismena priznanja dodjeljuju se i dobitnicima za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji na županijskoj razini.


U školskoj godini 2015/2016. Područni uredu za zaštitu i spašavanje Gospić zaprimio je za navedeni natječaj   26  radova iz osnovnih škola i  66  dječjih vrtića.

 Prvo mjesto u kategoriji Likovni radovi djece starije predškolske dobi, osvojila je Tena Bakarić iz Dječjeg vrtića „Ciciban“ Otočac, za rad  „Šumski požar – plač životinja“ , u kombiniranoj tehnici – tempera-flomasteri. Mentorica Jasmina Šimunić.

 Za sve dodatne informacije obratite se  Područni ured za zaštitu i spašavanje Gospić  na e-mail: puzs.gospic@duzs.hr    

Joso Živković


 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!