O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Slavlje 200 godina Župe Široka Kula

1/1
Slavlje 200 godina Župe Široka Kula
Slavlje 200 godina Župe Široka Kula
Objavljeno: 26-09-2016

ŠIROKA KULA  - Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je misno slavlje povodom 200. obljetnice župe sv. Mateja apostola iz Široke Kule, a tom prigodom je održana praizvedba Ličke pučke mise u izvedbi župnog zbora Rijeka Milosti pojačanih zborom Angelus iz Zagreba a pod ravnanjem Paule Fabinger Orešković. Misno slavlje okupilo je brojne Širokokuljane iz domovine i inozemstva, a suslavili su mjesni župnik Luka Blažević i vlč. Mišel Grgurić.

-Toliko je bilo stradanja i patnje u ovoj župi uz još svježe rane iz Domovinskog rata da bismo ju mogli proglasiti mučeničkom - istaknuo je biskup Križić te teološki pojasnio značenje pojmova žrtve i zločinca. - Dok žrtve ostaju u sjećanju, ime zločinaca se gubi kao i njihov smisao ljudskosti. Sa zlom čovjek najviše zla čini sebi. Svi ćemo doći pred lice Božje i odgovarati. Osvrćući se na nedjeljno čitanje o bogatašu kojem se niti ime ne spominje –naglasio je biskup Križić. (…)

Povodom velikog blagdana izdana je i knjiga vjeroučitelja Tomislava Klarića „200 godina župe Široka Kula“, kao i novi broj lista Providnost u kome naslovnicom dominira veliki jubilej župe Široka Kula.

GSB/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!