O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Do 19. rujna prijave za ISO Forum Croaticum

1/1
Do 19. rujna prijave za ISO Forum Croaticum
Do 19. rujna prijave za ISO Forum Croaticum
Objavljeno: 16-09-2016

OTOČAC - Hrvatska gospodarska k-mora poziva na 137. tribinu ISO Forum Croaticum koja će biti održana u utorak, 20. rujna ove godine, u 13 sati u Vijećnici HGK (Rooseveltov trg 2, Zagreb) s temom „Institucionalno povezivanje laboratorija za dokazivanje kvalitete i sigurnosti hrane – potpora izvozu hrvatskih proizvoda“.

Cilj tribine je upoznati proizvođače hrane s novim projektom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar – Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe.

U Mrežu su uključene institucije iz 11 zemalja jugoistočne Europe kako bi razmjenom informacija o različitostima u dokazivanju kvalitete i sigurnosti proizvoda olakšale izvozne prilike za hrvatske proizvođače hrane.

Razmjena iskustava s institucijama zemalja uvoznica u dijelu laboratorijske dijagnostike doprinos je gospodarstvu u razumijevanju i pravodobnom pripremanju zahtijevanih načina dokazivanja kvalitete i sigurnosti hrane u izvozu u zemlje članice EU, na tržišta CEFTA-e i države u okruženju.

Osnovni naglasci ove Tribine su trenutno stanje u laboratorijskoj dijagnostici na području jugoistočne Europe, dokazivanje kvalitete i pokazatelja sigurnosti hrane u hrvatskom izvozu i smjer razvijanja Mreže, o čemu će govoriti sljedeći dr. sc. Sandra Šikić – zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar na temu: “Institucionalna mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe” i dr. sc. Adela Krivohlavek – voditeljica Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, na temu: “Izazovi u ispitivanju kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane”

Rok prijave je 19. rujna. Svaki sudionik treba ispuniti prijavnicu koja se može pronaći na: http://beta.hgk.hr/tribina-iso-forum-croaticum-najava-1 .

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!