O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O natječajima za malo i srednje poduzetništvo

1/1
O natječajima za malo i srednje poduzetništvo
O natječajima za malo i srednje poduzetništvo
Objavljeno: 12-09-2016

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac u suradnji sa Sektorom za međunarodne poslove HGK organizira sutra (utorak) predstavljanje natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske:„Kompetentnost i razvoj maloga i srednjeg poduzetništva“.

Ovaj natječaj će biti predstavljen u velikoj dvorani Županijske komore Otočac s početkom u 11 sati.

Cilj je ovog poziva za dostavu projektnih prijedloga ojačati konkurentnost maloga i srednjeg poduzetništva stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija. Prihvatljivi su prijavitelji mikro, male i/ili srednje velike tvrtke koje djeluju pojedinačno. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300.000 kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave od 1. lipnja do 31. prosinca 2016. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 867 milijuna kuna.

Na prezentaciji će biti riječi i o natječaju „E-impuls“ koji je Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo 21. srpnja ove godine. Poziv je namijenjen poticanju investicija u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga.

Sudjelovanje na prezentaciji je besplatno.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!