O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U petak hodočašće HV-a na Udbinu

1/1
U petak hodočašće HV-a na Udbinu
U petak hodočašće HV-a na Udbinu
Objavljeno: 06-09-2016

UDBINA - U petak, 9. rujna, na 523. obljetnicu Krbavske bitke Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj organizira hodočašće Hrvatske kopnene vojske u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini. U 10 uri započet će pobožnost križnog puta, a u 11 slavit će se sveta misa. Želja je da ovo hodočašće postane tradicionalno i da se omogući svim pripadnicima HKoV-a da u njemu sudjeluju. 

-Ovim hodočašćem želimo posvjedočiti da je povijest uvijek stvarnost koja je temelj sadašnjosti svakog naroda i društva. Zato tu povijest trebamo izučavati i poznavati. Želimo se pomoliti za tolike žrtve našeg naroda, o čemu najbolje svjedoči crkva izgrađena ovdje iznad Krbavskog polja posvećena svima hrvatskima mučenicima, a koja je znak vjere i vjernosti hrvatskog naroda Kristu i rimskomu prvosvećeniku. U misnoj žrtvi, koju ćemo slaviti u toj crkvi, sjedinjujemo se sa žrtvama svih poginulih i nestalih heroja kroz povijest i u minulom Domovinskom ratu. Želimo produbiti svoju vjeru i svoje zajedništvo - napisao je u svojemu pozivu na hodočašće dekan Vladislav Mandura.

O važnosti ovog hodočašća govori i činjenica da će u zajedništvu s Vojnim ordinarijem slaviti i mjesni biskupi, kao i novi šibenski biskup, koji je donedavno bio upravitelj svetišta na Udbini.

CHM/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!