O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mladom nadom proglašen je OPG Josip Pintar iz Gornjeg Kosina

1/1
Mladom nadom proglašen je OPG Josip Pintar iz Gornjeg Kosina
Mladom nadom proglašen je OPG Josip Pintar iz Gornjeg Kosina
Objavljeno: 04-09-2016

ĐAKOVO – Na prostoru Državne ergele lipicanaca u Đakovu sinoć je upriličeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Projekta „Zlata vrijedan“ za 2016. godinu. Na dodjeli su proglašena  tri najbolja OPG-a po ocjenama Stručnog žirija, jedna najbolja Mlada nada, te jedan najbolji OPG po ocjenama čitatelja Večernjeg lista. Od ukupno 21-og nominiranog OPG-a iz svih županija, onim najboljm za 2016. proglašen je OPG Šahdanović  Umihane Šahdanović  iz mjesta Polje Čepić u Istarskoj županiji.  Uz prestižnu titulu, ovaj OPG dobio je i nagradu, 30.000 kuna koje je vlasnicima uručio ministar poljoprivrede i izaslanik premijera Davor Romić. Drugu nagradu i 20.000 kn osvojio je OPG Dubravko Pernjak iz Kolana na Pagu, dok je treća nagrada i 10.000 kn pripala OPG-u Emina Burek iz mjesta Mostari u Zagrebačkoj županiji.

Mladom nadom proglašen je OPG Josip Pintar iz Gornjeg Kosina, a pripala mu je nagrada od 10.000 kuna. Nakon dodjele nagrada i bogatog zabavnog programa, prisutnima se obratio i ministar poljoprivrede Davor Romić.

- Poljoprivreda je težak, odgovoran, vrijedan posao. Poljoprivrednici proizvode hranu,  a to je jedan od najhumanijih poslova na svijetu. uživaju u tome. U globalnoj ekonomiji poljoprivreda, proizvodnja hrane je biznis, novac, no večeras vidimo da to nije samo to, da je to i emocija, ljubav, više od novca, rekao je ministar Romić. Istaknuo je i kako je u Hrvatskoj ukupno 163.000 OPG-a.

Ovaj projekt je pokrenut u 2014. Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koju je proglasio UN. Njime se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati priče o tome zašto su najuspješniji. Maja Muškić

http://www.glas-slavonije.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!