O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Poslovne žene Istre i Ličko-senjske županije

1/12
Poslovne žene Istre i Ličko-senjske županije
Poslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županijePoslovne žene Istre i Ličko-senjske županije
Objavljeno: 03-09-2016

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana tematska konferencija „Potpora ženama u poduzetništvu i značaj umrežavanja žena u privatnom i javnom sektoru„, uz potporu HGK Županijske komore Pula i Županijske komore Otočac.

Ova posjeta je produkt dobre višedesetljetne dobre suradnje dviju komora, čemu se priključila i Hrvatska udruga poslovnih žena „Krug“ preko poduzetnica Istarske županije. Tako je u toj skupini poslovnih žena gošći bilo direktorica iz realna sektora, bankarskih managerica, privatnih poduzetnica pa sve do onih žena koje uspješno vode svoja seljačka gospodarstva i bave se seoskim turizmom. Sa strane Županijske komore Otočac ovom susretu i druženju nazočilo je više direktorica i privatnih poduzetnica iz različitih područja gospodarstva.

Susret je protekao u iznimno srdačnu druženju, razgovorima, nadmašio je ono neko protokolom predviđeno vrijeme, a žene poduzetnice su imale jedna drugoj što kazati, priupitati, uputiti, sve do toga da je istaknuta potreba da ovaj susret ne završi na ovome, već da se to pretvori u godišnju praksu susretanja i kontakata.

Već samim dolaskom u Otočac i Gacku istarske poslovne žene, predvođene predsjednicom Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić, upoznate su s Otočcem i njegovom ponudom, da bi potom obišle Siranu Runolist, upoznale se s proizvodnjom sira, naravno ponešto od toga kušale. Po završetku konferencije Davorka Šajina je kolegice počastila pazinskim cukerančićima, autohtonom istarskom slasticom koja je u postupku zaštite. Kako je Šajina istakla, nije prvi put u Otočcu, jedna posjeta je veže u izboru uzorne seoske žene Hrvatske, a drugo s Gozbom na selu (Dabar).

Naravno da prvi dan posjeta s ovime nije završio, vlasnica Gackatoursa Ruža Orešković ih je provela i pokazala vrila rijeke Gacke, posjetile su 'malenice', kupile na vodeni mlin mljevena brašna, zatim su obišle Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Pećini u Lešću, gdje im je domaćica bila Jelena Janjatović, potom su se zadržale na nekoliko atraktivnih točaka na rijeci Gacki, da bi završile na obiteljskom imanju Helene Bogdanić na Luki u Otočcu. Tu je u cijelosti došlo do izražaja ono opušteno žensko druženje, bosonogo hodanje po travnjaku, razgovor o OPG-u i turističkima mogućnostima, međusobnima posjetima i kontaktima.

Istarske poslovne žene su prenoćile u Hotelu Mirni kutak u Otočcu i jutros krenule u drugi dio svog programa. Posjetit će tako danas Utočište za medvjede u Kuterevu, a zatim će obići i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Koliko im vrijeme bude dozvolilo vjerojatno će posjetiti i neke druge atraktivnosti u Krasnu i na Velebitu. Nakon svega vjerojatno će stići povratna informacija o zadovoljstvu doživljenim i viđenim.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!