O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“

1/12
U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“
U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“ U Gradskoj knjižnici Senj otvorena Hoykina fotoizložba „Crna šuma“
Objavljeno: 24-08-2016

U utorak, 23. kolovoza u senjskoj je knjižnici otvorena izložba fotografija „Crna šuma“ proslavljenog hrvatskog fotografa Damira Hoyke.

Kroz seriju fotografija autor je uputio ne samo umjetničku, već i društveno angažiranu poruku o opasnostima požara i neodgovornog ponašanja koje do njega može dovesti.

Izložba je nastala na inicijativu Hrvatske vatrogasne zajednice koja je uz Gradsku knjižnicu Senj i suorganizator ovog postava u Senju. Umjetničke fotografije prikazuju posljedice požara na Pelješcu, no i univerzalan su podsjetnik na opasnost vatre i potrebu našeg stalnog opreza gdje god se nalazili i što god radili. Uz to, naglašava se i važna uloga vatrogasaca u našoj zajednici.

-I mi u Senju svjedočili smo u novijoj povijesti mnogim opasnim požarima koji su udruženi s poznatom senjskom burom prijetili našim kućama i egzistenciji, no zahvaljujući hrabrim vatrogascima spriječena je katastrofa većih razmjera. Knjižnica kao ustanova koja je usmjerena prema razvoju civilnog društva i kulture sa zadovoljstvom pozdravlja ovaj projekt te nam je čast ugostiti ovaj umjetnički postav koji ostavlja dubok dojam na kulturnoj razini kao i na razini društvene korisnosti.  Počašćeni smo što je Hrvatska vatrogasna zajednica odabrala Senj kao jedan od 13 hrvatskih gradova u kojima gostuje ova hvalevrijedna izložba. Budući da naša knjižnica ima dobru posjećenost, fotografije će tijekom postava do 5. rujna vidjeti velik broj ljudi i na taj način usvojiti vrijednu i humanu poruku ove izložbe, rekla je uvodno, između ostalog moderatorica otvorenja, ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić.

Umjetnik Hoyka nije se mogao pridružiti svečanosti otvorenja zbog neodgodivih obaveza, no njegove slike govorile su umjesto njega tisuću riječi.

U programu otvorenja okupljenima se u ime Hrvatske vatrogasne zajednice obratila i gđa. Nina Francetić, glavna urednica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ naglasivši kako izložba „Crna šuma“ nosi duboku i snažnu pouku jer je neoprez čovjeka i dalje glavni uzročnik katastrofalnih požara. Zahvalila se na dobroj suradnji senjskoj knjižnici te umjetniku Hoyki koji je svojim radom i imenom naglasio potrebu odgovornog ponašanja kako bi se čim više prevenirali požari.

U nastavku programa riječ je imao i gdin. Zvonimir Lončarić- zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja naglasivši da su zbog ljudskog faktora i senjski vatrogasci nerijetko imali pune ruke posla, a ovaj hvalevrijedan postav svakako će pomoći u osvješćivanju te problematike u zajednici.

Izložbu je u ime Grada Senja otvorio voditelj gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti gdin. Mislav Bilović izrazivši zadovoljstvo mnogim aktivnostima i radom senjske knjižnice te mogućnošću da i naoko nesrodne djelatnosti kao što su kultura i vatrogastvo blisko i uspješno surađuju.

Nakon službenog dijela okupljeni su razgledali izložbu i podružili se uz domjenak i ugodan razgovor.

Gradska knjižnica Senj zahvaljuje na suradnji: Umjetniku Damiru Hoyki, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a posebice Nini Francetić, Aniti Čolak te Vedranu Runjiću, Zvonimiru Lončariću i JVP Senj, Mislavu Biloviću, Medijima na praćenju, Posjetiteljima i vatrogascima na dolasku i pažnji.

 

Tekst: Ana Prpić Rogić

Fotografije: Sandra Prpić i Anita Čolak

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom