O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Biskup Rogić predvodio duhovnu obnovu u Baškim Oštarijama i Udbini

1/1
Biskup Rogić predvodio duhovnu obnovu u Baškim Oštarijama i Udbini
Biskup Rogić predvodio duhovnu obnovu u Baškim Oštarijama i Udbini
Objavljeno: 24-08-2016

Spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice, 22. kolovoza, djelatnici Katoličke osnovne škole iz Šibenika proslavili su duhovnom obnovom u Baškim Oštarijama i Udbini. Bio je to prvi službeni susret djelatnika s biskupom Tomislavom Rogićem, koji je bio i voditelj duhovne obnove i izvrstan vodič po Lici koju su djelatnici otkrili u novom svjetlu.

U središtu duhovne obnove bilo je promišljanje o Božjem milosrđu i blaženstvima. Izlaganje o Milosrdnom ocu održao je mons. Rogić u Baškim Oštarijama, gdje je poznatu prispodobu predstavio u suodnosu s drugim prispodobama sv. Luke (Lk 15,1-32) i približio ih djelatnicima kroz konkretne svakodnevne situacije u kojima se nalaze. Sudionike obnove obradovao je posjet gospićko-senjskoga biskupa Zdenka Križića, u pratnji kancelara vlč. Marinka Miličevića. Biskup Križić potakao je djelatnike na hrabro i ustrajno odgojno-obrazovno djelovanje i svjedočenje te oslonjenost na Krista u radu s učenicima i roditeljima. Euharistijskim slavljem u crkvi Pohođenja BDM, mons. Rogić u homiliji je približio blaženstva koja su djelatnici vizualno mogli pratiti na vitrajima crkve, povezujući ih s pojedinim svecima koji su također prikazani na vitrajima. Poslijepodnevni dio obnove započeo je obilaskom Oštarijskih vrata i vidikovca Kubus, gdje su djatnicima ljepote Božje prožele sva osjetila: pogled na predivno more i otoke s jedne strane, a Velebit s druge te nadasve snažnu buru koja je učinila uspon na vidikovac vrlo upečatljivim.

U nastavku su posjetili Nacionalno svetište Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, gdje su biskupa Rogića dočekali zvonjavom zvona s crkve. Djelatnike je dočekao vlč. Josip Šimatović, čuvar svetišta. U crkvi je mons. Rogić predvodio euharistijsko klanjanje za djelatnike i okupljene župljane. Nakon duhovne okrepe, razgledali su svetiše, uz tumačnje biskupa i domaćina: crkvu i njezinu unutrašnjost, Vukovarski križ i spomen kamenje, u kripti su pogledali prezentaciju o Udbini i Crkvi te ostali u kratkom druženju s domaćinom. Putem prema Šibeniku djelatnici su izmolili zahvalnu krunicu Gospi u kojoj su molili za osnivača Škole mons. Antu Ivasa, sve roditelje i učenike, vjeroučitelje i nova duhovna zvanja u biskupiji.

IKA

Podijeli novost na društvenim mrežama!