O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Svečano obilježavanje završetka radova na izgradnj SRC "Tenis"

1/1
Svečano obilježavanje završetka radova na izgradnj SRC "Tenis"
Svečano obilježavanje završetka radova na izgradnj SRC "Tenis"
Objavljeno: 22-08-2016

U petak, 19. kolovoza 2016. godine, s početkom u 10 sati na prigodnoj svečanosti u Parku Nehaj na lokaciji „Tenis“ u Senju označen je završetak radova na projektu „RESPITE – Izgradnja i razvoj Rekreacijsko-sportskog centra Tenis“.

„Ovo je osmi po redu projekt kojeg je Grad Senj realizirao europskim sredstvima. Zahvaljujemo svima koji su naše projekte prepoznali i osigurali nam sredstva, te našoj razvojnoj agenciji koja je projekt uspješno kandidirala, ali i provela izgradnju ovog sportskog objekta prema pravilima EU. Grad Senj je prepoznat kao sredina koja uspješno koristi EU sredstva, a tako ćemo i nastaviti. Imamo pripremljenih nekoliko novih projekata i čekamo raspisivanje natječaja za EU sredstva“ – rekao je gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić koji je simboličnim presijecanjem vrpce označio završetak radova na izgradnji „Rekreacijsko-sportskog centra Tenis“.

Radi se o projektu „RESPITE – Izgradnja i razvoj Rekreacijsko-sportskog centra Tenis“ u Parku Nehaj u Senju, a financiran je iz Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu „Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007. – 2013.“

Ukupna vrijednost projekta je 1,2 milijuna eura, bez PDV-a, kojeg je investicija oslobođena, od čega je EU sredstvima sufinancirano maksimalnih 83,33 posto, a ostatak od 16,67 posto investicije predstavlja udio grada Senja. U realizaciji ovog projekta pomoglo je i Ministarstvo turizma u iznosu od 800.000,00 kuna.

Projekt je na natječaj kandidirala senjska razvojna agencija kojoj je ovo osmi projekt financiran iz EU, i koja je do sada iz EU fondova Gradu Senju priskrbila značajan iznos od oko 5 milijuna eura.

Osim kandidature, razvojna agencija je kao i sve dosadašnje, i ovaj projekt provela sukladno pravilima za europske projekte, a kroz akcijsku grupu za provođenje projekta bili su uključeni i predstavnici senjske Turističke zajednice, Saveza sportova Grada Senja i Školsko-sportske dvorane.

Deset tisuća kvadrata

Projekt Rekreacijsko-sportski centar Tenis pokriva područje od ukupno 10.000 četvornih metara, a uvjetno rečeno, sastoji se od lokacija Tenis I i Tenis II. Na prvoj lokaciji postojeće građevine su srušene, a na njihovom mjestu izgrađen je novi prizemni objekt veličine od oko 170 metara četvornih u kojem se nalaze svlačionice, teretana i klupska prostorija. Uz njega je sagrađeno i boćalište. Preko puta boćališta, uz postojeću stazu, izgrađen je parking sa 36 parkirnih mjesta, a ispod postojeće staze je prostor koji uvjetno nazivamo Tenis II i na kojem su izgrađena dva polivalentna igrališta. Prvo veličine 44 x 22 m za tenis i mali nogomet, a drugo veličine 35 x 18 m za tenis, badminton i odbojku. Postavljena su i dva stola za stolni tenis svaki veličine 11 x 10 m, dječje igralište površine 175 metara četvornih te je izgrađena centralna polukružna građevina bruto površine 138,7 m2 u kojoj se nalazi recepcija, svlačionice, sanitarni čvorovi i terasa. Čitav kompleks je i hortikulturno uređen.

»Soft« programi

Uz to, projekt je imao i tzv. soft dio koji je obuhvaćao izradu razvojne strategije, edukacijske programe za sportske menadžere i koordinatore te trening aktivnosti za sportske trenere i animatore, a realizacija projekta mogla se pratiti i na web stranici te putem letaka, brošura i info plakata koji su tiskani u okviru projekta.

Ovim projektom pridonosi se i razvoju turističkog sektora i s njim povezanog poduzetništva te je poboljšana turistička ponuda i poduzetništvo povezano s turizmom.

Ukupno trajanje realizacije projekta je 24 mjeseca, a sami radovi na izgradnji trajali su 10 mjeseci. Radovi su povjereni tvrtki KULIĆ-INVEST iz Vinkovaca koja je izabrana na javnom natječaju, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova izvela tvrtka AS Inženjering.

Ovoj svečanosti prisustvovali su prvi zamjenik župana Sanjin Rukavina, gradski vijećnici, predstavnici gradskih i županijskih institucija te građani. U prigodnom programu nastupila je vokalno-instrumentalna skupina senjskih umirovljenika i plesna skupina Maya`s Dance Nation. Novi sportski teren u Senju blagoslovio je velečasni Nikola Prša.

D.P. / RAS

Podijeli novost na društvenim mrežama!