O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

FD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u Neumu

1/7
FD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u Neumu
FD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u NeumuFD Otočac nastupio u odabranu društvu na 9. Večeri hrvatskoga folklora u Neumu
Objavljeno: 21-08-2016

NEUM – U sklopu proslave Dana Općine Neum u subotu je na plaži Hotela Zenit održana 9. Večer hrvatskoga folklora pod nazivom 'Oj kamenu rodni moj'. Među sedam pozvanih folklornih društava i skupina nastupilo je i Folklorno društvo Otočac.

Samo da se prisjetimo, na ovoj večeri, kako je i najavljeno, nastupili su: Stolačke mažoretkinje, HKUD Lindžo iz Neuma, KUD “Dalmacija” iz Dugog Rata, FA “Lisinski” iz Vinkovaca, KUD “Rudine” iz Vidoša, Ženska vokalna skupina “Ive” iz Ivanić Grada, Ivan Delaš i KUD-a “Tanac” iz Pečuha te Folklorno društvo Otočac.

Došavši u Nemu, još 'zavidla' bilo je potrebno vidjeti mjesto nastupanja, popeti se na pozornicu, isprobati, i sve to u 'kratkin gegicami', naravno ne u teškoj u vrućoj nošnji.

A prije samoga nastupa na pozornici, svi sudionici prošli su mimohodom duž neumske rive od Hotela Sunce pa do mjesta izvođenja u Hotelu Zenit.  Ne treba ni sumnjati da je publike nedostajalo, gledalište je bilo krcato. A da sve bude još zanimljivije, za to su se pobrinuli glumac i komičar Ivan Delaš i voditelj Branko Uvodić. Folklorno društvo Otočac predstavilo je gačanski folklor na najbolji mogući način, a kako i ne će u tako odabranu društvu, nije bilo za 'prdačit se', naravno. I sve to pod budnim okom njihove voditeljice Verice Dasović.

Ova večer hrvatskog folklora je bila uvertira za „21. Etnofest Neum 2016.“, koje će biti održan večeras u Neumu.

M. K.
 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom