O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Još koja o slavljeniku

1/1
Još koja o slavljeniku
Još koja o slavljeniku
Objavljeno: 26-07-2016

OTOČAC – I dok se čeka gačanska 'ULTRA', a ona će biti ovog petka uvečer u gradskom parku, kada će nastupiti 12 bendova i kada će se 'sve prašiti' od decibela i glazbe, valja koju prozboriti i o samom slavljeniku – o Hrvatskom radiju Otočac. Evo nešto faktografije , samo da se čitateljstvo prisjeti.

Radio Otočac počeo je raditi 2. kolovoza 1966. godine i time se svrstao među starije radio postaje u Hrvatskoj. Ubrzo se ustalio dnevni program u trajanju od tri sata. Informativni, obrazovni, glazbeno – zabavni sadržaji bili su temeljna orijentacija programske ekipe radija sve do početka Domovinskog rata. Tadašnja radio stanica djelovala je u sastavu Narodnog sveučilišta Otočac. Osim osnovne zadaće dnevnog informiranja o društvenim zbivanjima u tadašnjoj Općini Otočac, radio početkom devedesetih godina prošloga vijeka dobiva neku novu ulogu.

Ratna razaranja grada, organizirani početci obrane, osnivanje Kriznog štaba i organizacija života u ratnim uvjetima sastavnim su dijelom ratne svakodnevnice grada o kojima izvještava lokalni radio. Radio se tada „više ne gasi“, počinje s emitiranjem programa uživo, noćnog programa za branitelje u rovovima, radio diše s gradom u patnji, prkosu, ponosu…

Izboren je tada i naziv Hrvatski radio Otočac, dobivena je i kasnija borba za frekvencije uz potporu brojnog slušateljstva (8.000 potpisa peticije slušatelja iz Otočca, okolice i Hrvatskog primorja, koja se čuva u radijskoj arhivi).

Radio ostaje i dalje vjerujemo važnim sudionikom svih događanja u Otočcu i širem okruženju. Sadašnjom koncesijom šire gradske razine nastoji ostvarivati svoju javnu ulogu kroz pravodobnu, istinitu, objektivnu informaciju, ne samo kao pasivni kroničar već živi organizam koji stvara i potiče. Jedina stalnost u radu, kao i svakodnevnu životu su mijene, s bogatstvom svojih teških, ali i lijepih trenutaka.

Obično kažemo - riječi prolete radio valovima, one upečatljivije ostaju možda negdje u ladicama sjećanja … treba zahvaliti svim kolegama i suradnicima koji su svojim riječima, potporom i djelima ostavili traga kroz ovih prvih 50 radijskih godina.

R. O. /M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom