O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Radno ljeto za članove KUU Gacka iz Lešća

1/1
Radno ljeto za članove KUU Gacka iz Lešća
Radno ljeto za članove KUU Gacka iz Lešća
Objavljeno: 18-07-2016

LEŠĆE – Za folkloraše ljeto nije neki odmor, užitak svakako jest, nastupa se na sve strane. Konačno je hrvatski folklor postao jedna od polužica koja podupire i potpomaže hrvatski turizam, konačno su to shvatili i razumjeli turistički poslenici.

Tako je i KUU Gacka iz Lešća, prošlog vikenda svojom pjesmom i plesom razgalili su brojne turiste na Kozjačkoj dragi u Nacionalnomu parku Plitvička jezera, ovaj vikend su Lešćerani pjesmom i plesom razveseli brojne goste u Autokampu Borje. Ali, kako nam je rekla zamjenica predsjednika Ružica Banić, već imaju dogovorene nastupe na ulazu A1 i u autokampu Korana.
Svakako valja spomenuti nastup na 50. državnoj smotri folklora u Zagrebu. U programu 50. Međunarodne smotre folklora nastupit će folklorna društva i pojedinci koji reprezentiraju različitosti hrvatske etnografske baštine (tri kulturne zone i brojna uža područja s osebujnim plesnim i glazbenim folklorom, nošnjom i običajima) te predstavnici nacionalnih manjina, Hrvata iz susjednih zemalja, iz iseljeništva i stare hrvatske dijaspore. Desetak ansambala predstavit će baštinu drugih naroda i kultura.

Pa kad netko sada kaže kako je folklorašima lako. Treba se znojiti i trpjeti silnu vrućinu u narodnima nošnjama.

M. O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!