O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Stigao Otočki dekameron

1/1
Stigao Otočki dekameron
Stigao Otočki dekameron
Objavljeno: 23-05-2016

Stigao Otočki dekameron - knjiga prva!

Tih nekoliko šturih riječi jezgrovito prenose sav smisao ove, još uvijek friške, informacije. I ništa tome ne bi trebalo dodati da nema uvijek onih pratećih, bilo samo dovoljno znatiželjnih ili posve neupućenih pitalaca, koje zanima kada, gdje, što i zašto.

Dakle, Otočki dekameron nije samo facebook zbirka novela, on nije samo nedavno iz tiska izišao zbornik novela gackih literata, on je i cijeli projekt čija se 2. faza upravo privodi kraju objavljivanjem u tiskanom obliku - jer za svakog pravog čitatelja knjiga je knjiga - i, naravno, promocijom!

Treba podsjetiti da se radi o projektu koji je okupio 10 marljivih dekameronaca, 10 lokalnih (s)pisateljskih pera, da bi napisali otočku verziju slavnog Decamerona. Verziju u mnogočemu sličnu, ali i posve drugačiju!

O zadanih 10 tema svatko je napisao svoju priču, pa je ukupno 100 novela zaživjelo najprije na istoimenoj facebook stranici tijekom prošlog ljeta, jeseni i zime. Sada je tiskana prva knjiga Otočkog dekamerona koja sadrži 50 (polovinu) priča. Bez lažne skromnosti, priče su izuzetno zanimljive - prepoznatljivo i neobično obojane lokalnim bojama, specifičnih i neuporedivih stilova samih autor(ic)a.

Priče su razlomljene u dvije knjige zbog većeg opsega cjelokupnoga materijala, a i troškovi tiskanja lakše će se 'pokriti' na takav način. O drugoj knjizi - o tom potom. A o svečanoj promociji prve knjige - kada i gdje - više uskoro.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!