O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Proslavili smo Majčin dan

1/14
Proslavili smo Majčin dan
Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan Proslavili smo Majčin dan
Objavljeno: 09-05-2016

U organizaciji Gradske knjižnice Senj i Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Senj jučer je u senjskoj knjižnici obilježen Majčin dan. Uoči vikenda u kojem se u cijelom svijetu slavi mama, učiteljica Melita Marenić i knjižničarka Ana Prpić Rogi priredile su učenicima 4.a razreda bogat program kojim se djeci kroz cijeli niz aktivnosti skrenula pažnja na majku i sve što ona u njihovim životima znači.

Uvodno je učiteljica Marenić objasnila od kada se, kako i zašto slavi Majčin dan, a nakon toga knjižničarka Prpić Rogić pročitala je i s učenicima obradila nekoliko tekstova i pjesama tematski vezanih za majčinstvo i Majčin dan. Naglašeno je da nije bitna vrijednost poklona nego da se majku razveseli sitnim znakom pažnje te da se majku voli i poštuje ne samo na taj dan nego i sve ostale dane u godini.

Također, učenici su nakon pročitanog igrokaza ilustrirali dio koji ih je najviše podsjetio na njihove mame, a zatim su slagali puzzle sastavljajući riječi koje na raznim jezicima svijeta znače mama. Od tih smo radova složili divnu izložbu posvećenu majkama koja se može razgledati u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Senj.

Cijeli događaj obogaćen je i interaktivnim prikazima najvećih djela likovne umjetnosti koja su posvećena majkama te glazbenim uradcima na tu temu.

Djeca su aktivno sudjelovala u programu te sve začinila svojim iskrenim i simpatičnim odgovorima kojima su na svoj način pokazala da su im mame važne, da ih jako vole i da se njima ponose. Uz to, otkrila su nam da su darovi za mame već spremni. Naime, učenici su kroz protekli tjedan u školi izradili darove -portrete svojih mama koje će im pokloniti u nedjelju, na sam Majčin dan.

Knjižnica od srca zahvaljuje Meliti Marenić i njezinim učenicima na uvijek lijepoj i kvalitetnoj suradnji. Bilo nam je divno i radujemo se novim susretima i suradnjama! Također, hvala našem Radio Senju koji je cijeli događaj popratio.

A.P.R.

Podijeli novost na društvenim mrežama!