O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Natjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u Otočcu

1/7
Natjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u Otočcu
Natjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u OtočcuNatjecanje učenika šumarstva iz Hrvatske u Otočcu
Objavljeno: 26-04-2016

OTOČAC – U četvrtak i petak u Otočcu će se okupiti mladi šumarski tehničari iz cijele Hrvatske. Bit će to državno natjecanje učenika šumarskih škola u zanimanju šumarski tehničar, a u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Srednje škole Otočac. 

Na ovomu natjecanju sudjelovat će 16 učenika u pratnji osam mentora iz osam srednjih škola. Natjecanje će pratiti i 10 članova Državnog povjerenstva,  a njihov zadatak je ocijeniti natjecatelje.

Natjecanje će biti u tri discipline, iz dendrometrije - izmjera stojećeg stabla, iz dendrologije - prepoznavanje vrsta drveća i grmlja te ispit znanja iz struke. Bit će i jedna revijalna disciplina.

A što će biti u toj revijalnoj disciplini? Na poligonu će učenici pokazati koliko su savladali rukovanje motornom pilom.

Svečano otvorenje natjecanja je 28. travnja (četvrtak) u 11 sati u GPOU uz prigodni program, na kojem će opet ponajbolje mlade srednjoškolske snage pokazati što znaju: Dora Burić recitacijom, gimnazijalci kazališnom predstavom Predstava, mladi folkloraši pjesmom i plesom...

Revijalna natjecateljska disciplina u radu motornom pilom odvijat će se 29. travnja (petak) u gradskom parku u Otočcu. Bit će to ponovno u gradskom centru atraktivan nastup šumarskih motorki, a mogu ga doći pogledati svi zainteresirani. Natjecanje će se održati od 9 do 12 sati, a jučer i  danas su učenici programa šumarstva u gradskom parku postavili drvenu sigurnosnu ogradu za natjecanje. 

 

M. K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!