O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Skupština DVD-a Otočac i donacija dva vozila

1/3
Skupština DVD-a Otočac i donacija dva vozila
Skupština DVD-a Otočac i donacija dva vozila Skupština DVD-a Otočac i donacija dva vozila Skupština DVD-a Otočac i donacija dva vozila
Objavljeno: 18-04-2016

Vozni park  DVD-a  Otočac bogatiji je za još dva vozila. Ključevi vozila otočkim vatrogascima uručeni su na svečanoj primopredaji organiziranoj krajem prošlog tjedna.

Riječ je o zapovjednom vozilu VW Caddyju, opremljenom zvučnom i svjetlosnom signalizacijom i potrebnim radio uređajem a vrijednost vozila nešto je veća od 177 000 kuna.

Vatrogascima je uručena i cisterna sa zapremninom od 13 000 litara, čija je vrijednost gotovo 200 000 kuna. Nabavu vozila, uz DVD Otočac, financirao je Grad Otočac, a upravo je zamjenik otočkog gradonačelnika Nenad Janković vatrogascima predao ključeve dvaju novih vozila.

Vatrogasci i članovi Skupštine DVD-a  nakon primopredaje vozila održali su i 148. izvještajnu sjednicu Skupštine.

Izvješće o radu Društva i izvješće zapovjednika u 2015.godini podnio je Marinko Krmec, predsjednik DVD-a. Prošla godina, kako je kazao, obilježena je malim brojem intervencija na požarima otvorenog prostora ali i povećanim brojem intervencija na poplavama. Ukupno 108 intervencija i 2100 sati provedenih na njima  – podaci su, srećom, umanjeni u odnosu na protekle godine.

Vatrogasci Otočca intervenirali su na 58 poplava i prevezli su 48 tura pitke vode. Najviše požara bilo je onih – otvorenog prostora, dimnjaka te požara objekata. Vatrogasci su sudjelovali i na tehničkim intervencijama u prometu.

Kako je istaknuto na skupštini, 30 je operativnih vatrogasaca pri DVD-u, – tri su člana  završila obuku za spašavanje s visina i dubina, osam ih je osposobljeno za desantiranje iz helikoptera a 4 vatrogasca završila su obuku za voditelja vatrogasnih intervencija za navođenje zrakoplova.

Na sjednici skupštine podneseno je i financijsko izvješće za 2015., a u planu rada za ovu godinu naglasak je i dalje na osposobljavanju mladeži, daljnjim obukama i usavršavanju.

S.K.

Foto: T.D.

Podijeli novost na društvenim mrežama!