O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca

1/4
Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca
Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca Upoznavanje kulturne i povijesne baštine Otočca
Objavljeno: 20-03-2016

Jučer u rano poslijepodne je u središtu Otočca bilo veoma živo. Već smo spomenuli da su počela natjecanja amaterskih županijskih kazališta, a uvečer je održan i koncert pasionske glazbe, o čemu će više riječi biti u nekom drugom članku.

Po protokolu KUD-a Lipa iz Sinca, koja je bila domaćin i organizator zborovima i orguljašima, bilo je predviđeno da obiđu središte Otočca, odnosno da se upoznaju s Gačanskim parkom hrvatske memorije i da zapale svijeće na spomeniku palim braniteljima u Domovinskom ratu.

O Gačanskom parku hrvatske memorije je članovima Župnog zbora pape Ivana Pavla XXIII. Iz Zagreba (Dubrava), članovima Zavičajnog društva Sinac iz Zagreba i domaćinima KUD-a Lipa iz Sinca  na gačanskom čakavskom dijalektu govorio Milan Kranjčević, predsjednik katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacke, dok im je prigodnom besjedom o Domovinskom ratu u Gackoj govorio pukovnik Davor Peitel. Pritom su udruženi zborovi otpjevali Bože čuvaj Hrvatsku i Molitvu za domovinu.

Do proba za večernji koncert gosti su imali slobodna vremena prošetati gradom.

I. B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!