O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Što s bocama od pića?

1/1
Što s bocama od pića?
Što s bocama od pića?
Objavljeno: 05-03-2016

OTOČAC - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim je stranicama objavio Uputu o postupanju s ambalažom u sustavu povratne naknade – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Riječ je o Uputi koja propisuje postupanje otpadnom ambalažom od pića do isteka roka koji će se utvrditi u ugovorima o obavljanju usluge sakupljanja neopasne otpadne ambalaže u sustavu kojim upravlja Fond, a koji će biti sklopljeni između Fonda i sakupljača po provedbi Javnoga poziva za podnošenje programa za obavljanje usluge sakupljanja neopasne otpadne ambalaže u sustavu kojim upravlja Fond.

Također, Uputa propisuje postupanje s otpadnom ambalažom od pića nakon isteka rok utvrđenoga Javnim pozivom o odabiru najprihvatljivijeg Programa za obavljanje usluge sakupljanja neopasne ambalaže u sustavu kojim upravlja Fond.

Po predmetnoj uputi dužni su postupati svi prodavatelji, osobe koje upravljaju reciklažnim dvorištem, ovlašteni sakupljači, centri za gospodarenje ambalažnim otpadom i obrađivači  otpadne ambalaže – stoji u priopćenju Hrvatske gospodarske komore.

Više o tome može se pogledati na: http://www.fzoeu.hr/hr/obavijesti/uputa_o_postupanju_s_otpadnom_ambalazom_u_sustavu_povratne_naknade/ .

Lj. Grčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!