O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Evakuirana zgrada Županije

1/5
Evakuirana zgrada Županije
Evakuirana zgrada ŽupanijeEvakuirana zgrada ŽupanijeEvakuirana zgrada ŽupanijeEvakuirana zgrada ŽupanijeEvakuirana zgrada Županije
Objavljeno: 26-02-2016

Prava drama odvijala se danas u samome centru Gospića. U zgradi Županije došlo je do eksplozije u kotlovnici koja je izazvala požar, a unutra je ostao kotlovničar kao unesrećena osoba. Na teren su ubrzo izašli vatrogasci, policija i hitna pomoć, Crveni križ, s GSS-om u pripravnosti.

Županija je odmah provela hitnu evakuaciju svojih zaposlenika sukladno planu evakuacije, a budući se radi o nizu poslovnih prostora pročelnik područnog ureda zatražio je sazivanje izvanredne sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje da ne bi došlo do proširenja i eskalacije slučaja.

Jedna osoba je ostala zarobljena u kabinetu župana te su je vatrogasci bili primorani evakuirati putem vanjskih ljestava.

Sve ovo opisano bila je pokazna vježba naziva "Županija 2016." održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite 1. ožujka.

Županu Milanu Koliću najvažnije je bilo da su svi spašeni.

- Danas smo vidjeli da svaka ustanova pa tako i Županija ima svoje planove evakuacije. Nama je cilj s policijom, vatrogascima, županijom, gradovima i općinama provesti ovakve vježbe i po osnovnim i srednjim školama jer je to najranjivija skupina. Pripremit ćemo i jednu malo zahtjevniju vježbu evakuacije staračkog doma u Gospiću. Danas ste mogli vidjeti kako funkcionira sustav zaštite i spašavanja tijekom kojeg je bilo preko stotinjak telefonskih poziva između službi, kazao je Joso Živković, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje i županijski zapovjednik Civilne zaštite.

 

Iva Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!