O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uživajte, to je iz Europe! - promocija europskih poljoprivrednih proizvoda

1/1
Uživajte, to je iz Europe! - promocija europskih poljoprivrednih proizvoda
Uživajte, to je iz Europe! - promocija europskih poljoprivrednih proizvoda
Objavljeno: 25-02-2016

OTOČAC - Europska komisija objavila je početkom veljače ove godine na svojim stranicama  prve pozive za podnošenje prijedloga za mjere informiranja i promocije povezane s poljoprivrednim proizvodima koje se provode na unutarnjem tržištu Europske unije i u trećim zemljama – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.

Prema novim pravilima, a koja se primjenjuju od 1. prosinca 2015. godine, postoji mogućnost sufinanciranja višegodišnjih projekata usmjerenih na pronalaženje novih tržišta i promicanju poljoprivrednih proizvoda unutar Europske unije i na tržištima trećih zemalja. Za tu namjenu osigurano je 111 milijuna eura iz proračuna Europske unije u ovoj godini.

Pod motom "Uživajte, to je iz Europe" politika promocije ima za cilj pomoći stručnjacima u sektorima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u proboju na međunarodna tržišta i osvješćivanju potrošača o naporima koje čine europski proizvođači kako bi osigurali kvalitetu proizvoda.

Ukupni proračun namijenjen sufinanciranju mjera u okviru jednostavnih programa (jedna ili više organizacija u istoj državi članici) iznosi 93,650.000 eura.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!