O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ni kiša ni blato ne smetaju

1/5
Ni kiša ni blato ne smetaju
Ni kiša ni blato ne smetajuNi kiša ni blato ne smetajuNi kiša ni blato ne smetajuNi kiša ni blato ne smetajuNi kiša ni blato ne smetaju
Objavljeno: 23-02-2016

KRASNO – S koje god se strane čovjek počne spuštati u Krasno ne može proći nezapaženo velika građevinska dizalica u samom centru mjesta, uz župnu crkvu Sv. Ante i Šumarski muzej. Što se to gradi? Gradi se Posjetiteljski centar u Krasnu, investicija vrijedna 30 milijuna kuna, a sve pod patronatom Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Ovo je trenutno najveći projekt u državi kad je su u pitanju zaštićena područja. A odakle tolika sredstva? Čak 95 posto sredstava osigurano je iz EU fondova, ostatak je iz domaćih sredstava, zapravo iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

A kako ove fotografije prikazuju, strojevi su se 'bacili' duboko ispod razine tla, dijelom su betonirani temelji, odnosno podignuti zidovi u podzemlju. Kako se može vidjeti na natpisnoj ploči, radove izvodi AB gradnja d.o.o. iz Karlovca. Vrijednost ove faze radova je nekih 10 milijuna kuna. Kako bi se posao okončano do krajnjeg roka, a taj krajnji rok je 30. rujna ove godine, operativa ne časi časa i koristi svaki povoljan trenutak za izvođenje radova.

Velebnom građevinom, koja će niknuti usred Krasna, bit će unaprijeđeni uvjeti za jači razvoj turizma, poboljšat će se ponuda, a krajnja namjera je zadržati turiste čim dulje u Krasnu i njegovoj okolici. U centru će biti prezentirane informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Posebna će se pozornost posvetiti špiljama i jamama po kojima je park posebno poznat. Na opremanje centra, odnosno unutarnje uređenje i postav utrošiti će se preostalih oko 20 milijuna kuna.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!