O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Izobrazba o gospodarenju otpadom - za povjerenike i direktore/ravnatelje

1/1
Izobrazba o gospodarenju otpadom - za povjerenike i direktore/ravnatelje
Izobrazba o gospodarenju otpadom - za povjerenike i direktore/ravnatelje
Objavljeno: 15-02-2016

OTOČAC - 29. veljače, 1. i 2. ožujka (ponedjeljak – srijeda) ove godine će u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac biti organizirana izobrazba o gospodarenju otpadom.

Sve tvrtke i ustanove (vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, bolnice, općine, gradovi, županije, ministarstva, agencije, udruge ...), kao i svi ostali koji imaju 50 i više zaposlenih dužni su imenovati povjerenika za otpad i njegova zamjenika te informacije o imenovanju dostaviti Agenciji za zaštitu okoliša.

Povjerenik za otpad i njegov zamjenik obvezni su proći izobrazbu o gospodarenju otpadom u trajanju od 25 nastavnih sati. Također, direktor, odnosno fizička osoba koja upravlja davateljem javnih usluga iz članka 30. Zakona, ili osoba odgovorna za gospodarenje otpadom i njen zamjenik, dužni su proći osnovnu izobrazbu u trajanju od 40 nastavnih sati kako bi mogli dobiti potvrdu Ministarstva zaštite okoliša i prirode o obavljenoj izobrazbi, u skladu s Programom izobrazbe na rok od pet godina.

Ovu izobrazbu sprovest će Marker, obrt za informatiku i dizajn iz Požege, kao ovlaštenik Ministarstva zaštite okoliša i prirode, uz suorganizaciju Županijske komore Otočac

Više o tome može se pogledati na: http://www.hgk.hr/zk/otocac/zk-otocac-izobrazba-o-gospodarenju-otpadom?category=18 .

Lj. Grčević

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!