O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Među najboljima u Hrvatskoj Gospićani Čaplja i Rux

1/1
Među najboljima u Hrvatskoj Gospićani Čaplja i Rux
Među najboljima u Hrvatskoj Gospićani Čaplja i Rux
Objavljeno: 12-02-2016

GOSPIĆ - Dodijeljene su nagrade i priznanja najboljima gospićkim športašima u protekloj godini. Najuspješnijima su nagrade uručili Anton Buneta, predsjednik Gospićkoga športskog saveza i Marta Grgurić, zamjenica gospićkoga gradonačelnika.

Biti među najboljima u bilo kojem športu u bilo kojoj sredini jest veliki uspjeh, no među dobitnicima istaknuo se dvojac koji je svoje športske uspjehe stavio na vrh u Hrvatskoj, a ne samo u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji.Riječ je o Tomislavu Petrliću Čaplji i Mariju Rukavini Ruxu, dobitnicima nagrade za poticaj i razvoj športa.

Naime, Čaplja je započevši svoju nogometnu karijeru u NK Perušić kao vratar, tijekom dugogodišnje karijere i igranja za mnoge klubove, naposljetku uspio na vratima NK Velebit oboriti hrvatski rekord od 1.190 minuta bez primljenoga gola, rekord koji je do tada držao nekadašnji vratar NK Dinamo, Ivan Kelava. 

Rux se također može pohvaliti postavljanjem novoga hrvatskog rekorda u bench pressu podigavši 191 kg te time postao nositelj najjačeg bench pressa ikada postavljenog u Hrvatskoj.

Uz ovaj dvojac, nagrade za poticaj i razvoj športa dobili su i Dragan Zeba, Jandre Jamičić, Stanko Šimunić, Nikola Župan, Marko Šimić i Siniša Troha.

Najveća nada u športu u ženskoj konkurenciji jest Vesna Bićanić, košarkašica ŽKK Gospić te nogometašica Nika Pavletić, Reprezentativka Hrvatske U15. U muškoj konkurenciji to su Josip Sokolić, član Hrvačkoga kluba Gospić, osvajač brojnih medalja te Nikola Kovačević, član Rukometnog kluba Gospić.

Najbolji sportaš do 18 godina jest Frane Radošević, hrvač i nogometaš, osvajač brojnih medalja i naslova u oba športa, a možda i buduća zvijezda NK Rijeke.

Najbolja športašica je Lara Zeba iz ŽKK Gospić, najbolji športaš Ante Došen iz Karate kluba Lika, gospićki trener godine jest Ivan Karić iz Hrvačkog kluba Gospić. Najbolji športski klubovi u ženskoj i muškoj konkurenciji su ŽKK Gospić te Powerlifting Klub Rux Gospić.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Zdeslavu Sariću, hrvaču koji je od rane mladosti pokazao veliki talent, a najveći rezultat koji je ostvario bilo je 2. mjesto u konkurenciji kadeta na prvenstvu bivše Jugoslavije održanom u Sarajevu. Natjecao se i na razini Hrvatske vojske te osvojio brojne medalje i priznanja za 9. gardijsku brigadu čiji je bio pripadnik. I kada je prestao s natjecanjima, svoje iskustvo nastavio je prenositi kao trener mladim naraštajima u hrvačkom klubu.

I. Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!