O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Započela izrada projektne dokumentacije za čistu rijeku Gacku

1/1
Započela izrada projektne dokumentacije za čistu rijeku Gacku
Započela izrada projektne dokumentacije za čistu rijeku Gacku
Objavljeno: 06-01-2016

OTOČAC – Bilo je o ovome već prethodno riječi, neki su držali da je to samo pusta priča, dok su drugi uvjeravali da je to realnost. O čemu se radi?

Naime, bilo je govora o izradi kanalizacije za područje Grada Otočca, pritom se nije mislilo na sam grad (poprilično je to već riješeno), već prvenstveno na neka naselja uz samu rijeku Gacku. Zapravo bilo je govora da bi se napravila projektna dokumentacija kako zbrinuti otpadne vode od vrila Gacke pa sve do njena utoka. Pozamašan bi to projekt bio, nimalo jeftin, ali valja se pobrinuti o zaštiti okoliša i u tu svrhu potrošiti veliki novac. Uostalom, ekološki porivi su evoluirali od one čiste ideje da se ne škodi okolišu i prerasli u pravu poduzetničku industriju na kojoj se da zaraditi veliki novac.

Komunalac d.o.o. iz Otočac, u partnerstvu s Gradom Otočcem, obavještava svoju javnost da je započela izrada projektne dokumentacije na osnovu koje je biti izgrađeni sustavi javne odvodnje otpadnih voda aglomeracije Otočac s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda u razdoblju do 30. Lipnja ove godine. Naglašava se da će se ovim potezom osigurati čisti okoliš i more te da će se uskladiti stanje prema ugovorima o zaštiti okoliša koji su potpisani između Hrvatske i Europske unije.

Još samo da ta Europa 'kapne' za to novac, pa neka bude sve čisto k'o suza.

M. Kranjčević

Foto: Lilly

Podijeli novost na društvenim mrežama!