O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kako bi Božić prošao bez napada na biskupa Bogovića?

1/1
Kako bi Božić prošao bez napada na biskupa Bogovića?
Kako bi Božić prošao bez napada na biskupa Bogovića?
Objavljeno: 27-12-2015

OTOČAC – U koje se sve dubine može sunovratiti hrvatsko (hrvatsko?) novinstvo, to je vjerojatno jedinstveni slučaj u cijelom svijetu. Evo, u posljednje vrijeme se (opet) na udaru našao biskup Mile Bogović, kojega se optužuje za nešto strašno, za pravu pravcatu - blasfemiju. Jer navodno je on, Bogović, na ponoćki u Senju indirektno, kako vele ti neki novinari, usporedio ni manje ni više već Božu Petrova sa samim Isusom Kristom. Ako to nije svetogrđe, što onda jest?

A što je to Bogović kazao? Evo toga dijela njegove propovijedi:

- Gledao sam ovih dana jednog novinara kako se drsko odnosi prema čovjeku koji je bio kandidat za premijera. Kao da tom novinaru čovjek treba dati računa za sve što je radio i što će raditi, odgovarati na njegove neumjesne upite. Ali kandidat je bio stalno tako smiren i jasno odgovarao na provokacije. Vidjelo se da je svoja ponižavanja koristio da bude još jači u dobrim vrlinama, da je imao snage raditi za ljude i onda kada ga oni odbacuju.
Dakako, to je samo blijedi primjer za ponižavanja koja je utjelovljeni Sin Božji doživljavao od čovjeka, ali on je uvijek u tim ponižavanjima rastao. Pače, ne bi moglo ni biti onoga ljudskoga rasta da nije bilo poniženja i iskušenja - rekao je Bogović.

Eto, to su te 'strašne blasfemične' izjave biskupa Bogovića. U njegovim riječima se nalazi ono što netko hoće pronaći, i ono čega nema, ono što netko želi 'čuti'. To je na tragu Georgea Bernarda Shawa koji je rekao da je Biblija najopasnija knjiga na svijetu i da bi je trebalo držati pod ključem. Koliko je daleko od držanja 'pod ključem' i sam biskup Bogović, ako je suditi po stavovima 'liberalnih, demokratičnih, naprednih' medija u Hrvatskoj, nije daleko? U neka olovna vremena bio bi on, biskup Bogović, priključan, zacijelo.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!