O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

MUP o sigurnom lovu

1/2
MUP o sigurnom lovu
MUP o sigurnom lovuMUP o sigurnom lovu
Objavljeno: 03-12-2015

KORENICA - 27. studenoga ove godine u prostorijama Policijske postaje Korenica održan je koordinacijski radni sastanak predstavnika lovačkih udruga, Lovačkog saveza Ličko-senjske županije, lovne inspekcije, predstavnika Vijeća za prevenciju Općine Plitvička Jezera i Općine Udbina i predstavnika Policijske postaje Korenica, vezano za provođenje planiranih aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“. 

Na sastanku su obrađene teme o sigurnom i pravilnom postupanju u lovu, o senzibiliziranju lovaca o protupravnom ponašanju u lovu, o senzibiliziranju javnosti i vozača u cestovnom prometu o posljedicama naleta vozila na divljač, o lovu uz granicu i o lovu stranih državljana i unosu oružja u Hrvatsku preko državne granice.

Načelnik Policijske postaje Korenica je na početku radnog sastanka učesnike detaljno upoznao sa provođenjem, ciljevima i aktivnostima u sklopu provođenja projekta, te provoditeljima i ostalim partnerima u provođenju projekta, koji je pokrenula Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s predstavnicima Lovačkog saveza Ličko-senjske županije. 

Tijekom radnog sastanka učesnicima sastanka je načelnik Policijske postaje Korenica prikazao prezentaciju u kojoj su detaljno razjašnjene sve teme, s posebnim osvrtom na preporuke u cilju sigurnog lova i zakonske odredbe brojnih propisa.

S obzirom na trenutnu sigurnosnu situaciju posebno je naglašena ozbiljnost u vezi najava lova uz državnu granicu, te je dogovoren način dostave najava za lov uz graničnu crtu i dosljedno provođenje odredbi Zakona o nadzoru državne granice i Pravilnik o načinu lova u graničnom pojasu. 

Također je dogovoreno da će se pokrenuti i inicijativa u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiravanje u svezi upoznavanja svih lovaca s minski sumnjivim prostorima i lokalitetima kako bi se smanjile mogućnosti stradavanja lovaca u lovu od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. 

Tajnik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije Mile Ugarković pohvalio je  inicijativu za održavanje ovakvoga radnog sastanka, izrazio je zadovoljstvo dobro obrađenim temama i istaknuo dobre i loše primjere suradnje između policije i lovaca, s posebnim naglaskom da je u tom smjeru postignut veliki pomak unaprijed.

Na kraju su svi sudionici pohvalili ovakve sastanke, te zaključili da se ovakav vid suradnje treba nastaviti i u budućem razdoblju, kako bi se što više jačali partnerski odnosi na razini lokalne zajednice.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!