O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zvuci otoka Paga postaju tradicionalni

1/1
Zvuci otoka Paga postaju tradicionalni
Zvuci otoka Paga postaju tradicionalni
Objavljeno: 29-11-2015

Ni orkanska bura ni  zatvoreni paški most  i ceste  nisu omeli  žitelje otoka Paga  da stignu na svoju manifestaciju u Opatiji, a kao nagrada ostaje im nezaboravna večer za pamćenje i prikupljenih 50.000 kn za razvoje pedijatrije na otoku

„Zvuci otoka Paga“ humanitarni koncert  održan je sinoć, drugu godinu za  redom, u prepunoj dvorani opatijskog hotela Adriatic. Manifestacija na koju se zapravo čekalo godinama, a neki će reći će i stoljećima, glazbom, pjesmom i druženjem, povezala je cijeli otok Pag, a njegove stanovnike ujedinila u želji da se sredstva od ovog humanitarnog koncerta usmjere na unapređenje pedijatrije na otoku Pagu. 

U organizaciji udruge „Veli  Škoj“,  veliki entuzijazam i energiju organizatora Josipa Kurilića i Tomislava Zubovića, predsjednika UdrugeVeli Škoj  i svesrdnu suradnju i pomoć lokalnih samouprava Grada Paga, Grada Novalje, Općina Povljana i Kolan, već drugi put za redom održana je manifestacija za koju se tražila karta više. U programu su sudjelovali brojni paški izvođači – klape Navalis, Murtelice, Kolan, Peružini, Povljana i na samom kraju nastupila je klapa Sol, koja je maestralnom izvedbom „Nima do otoka Paga“, po tko zna koji put povezala otok  i na pozornicu dovela sve izvođače.  Od domaćih izvođača, uz omiljene klape,  publiku je oduševio nastup otočkih pivača na kanat, kao i nezaboravni performans tete Jelice.  Od gostiju nastupali su ženske klape Luka i Hreljin, muška klapa Kvarner, a poseban gost  bio je Tedi Spalato i svojim nastupom obogatio ovo večer za pamćenje. Cijelu manifestaciju, koja je trajala puna tri sata, nadahnuto je vodio Josip Krmpotić.   

Preko pet stotina  posjetitelja,  nakon bogatog kulturno zabavnog programa, uživalo je u paškim delicijama i dobrom  vinu, a druženje za Pažane svih generacija, od kojih  velik broj  živi  u Rijeci, kao  i njihove prijatelje, u opatijskom hotelu Ambasador, koji je bio izvrstan domaćin ovog događanja,  potrajalo je do kasno u noć. 

Podsjetimo da je otok Pag podijeljen na dvije županije, sjeverni dio otoka na Ličko senjsku, a južni dio na Zadarsku županiju.  Za razvoj samog otoka, kao prirodne, jedinstvene  cjeline koja se ponosi svojim različitostima, od reljefa do dijalekta, Od Luna do Fortice, i stremi zajedničkom boljitku života na otoku i njegovom turističkom razvoju, zajedništvo je najbolji put.  Zahvaljujući čelnicima, gradonačelnicima Paga i Novalje, Željku Maržiću i  Anti Dabu, te načelnicima općina Povljana i Kolan, Ivu Pogoriliću i Josipu Zuboviću, povezivanje je počelo unatrag nekoliko godina i ušlo u strategiju razvoja, pa su tako osnovani zajednički LAG, organizira se zajednička turistička promocija, promovira i podupire otočki razvoj ovčarstva i gastronomije, a u pripremi su i druga važna ostvarenja za razvoj turizma, ali i boljitak stanovnika otoka, poput unapređenja pedijatrije za što su ovom prilikom i prikupljana sredstva. Prema riječima Josipa Kurilića prikupljeno je nešto preko 50.000 kn, ali to nije konačni iznos jer donacije još uvijek pristižu. Humana nakana, daljnji razvoj i dobro raspoloženje začinjeno pjesmom pravi su način za korak dalje, što otok Pag u svakom pogledu i zaslužuje.  A da život na otoku nije baš ni lak ni predvidiv te da njegovi žitelji zaslužuju priznanje, pa i određene poticaje, ukazala je orkanska bura koja je skoro zaustavila ovu značajnu, sada već jubilarnu,  manifestaciju. 

Ana Vuković

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom