O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Četiri kampanje za poduzetništvo i obrt

1/1
Četiri kampanje za poduzetništvo i obrt
Četiri kampanje za poduzetništvo i obrt
Objavljeno: 20-11-2015
I službeno je započeo projekt "Promocija obrazovanja za poduzetništvo i obrt u Ličko–senjskoj županiji" kojem je cilj promovirati mogućnosti razvoja poduzetništva i uloge cjeloživotnoga učenja. S četiri kampanje, ovaj projekt trajati će godinu dana, a njegova vrijednost je oko 280 tisuća kuna financiranih od Europske unije.
 
Na početnoj konferenciji predstaljene su sve četiri kampanje, a nazočnima u gospićkom KIC-u obratili su se članovi institucija koje sudjeluju na projektu - Ličko-senjska županija, Grad Gospić, LIRA, Udruga Gačanka te Obrtniča komora LSŽ.
 
Dožupan Sanjin Rukavina kazao je kako je cilj projekta "povećati pozitivan odnos prema cjeloživotnom obrazovanju za rast i razvoj poduzetništva i potaknuti poduzetničku kulturu u županiji, posebno među mladom populacijom".
 
- Ovim projektom cilj je kod obrtnika, poduzetnika i OPG-a potaknuti interes kako bi se stvorila konkurentnost gospodarstva temeljenog na turizmu, ekološkoj proizvodnji hrane, tradicijskim zanatima i obnovljivim izvorima energije. Iskreno se nadam da će ovaj projekt voditi sinergiju malog i srednjeg poduzetništva na način da se povežemo i da se zajedničkim sudjelovanjem u kampanjama kroz edukaciju i iskustvo radimo na jačanju ličko-senjskog poduzetništva što nam je svima zajednički cilj, kazao je Rukavina.
 
U ovome projektu sinergija sposobnih i mladih ljudi unutar navedenih institucija koje sudjeluju ulijeva hrabrost kako ćemo u budućnosti u Lici ispričati još mnogo lijepih priča, istaknuto je na konferenciji.
 
- Ovaj projekt možda financijski nije toliko značajan s drugim europskim projektima, ali je bitan. Sinergija svih nas govori da se ni manji projekt ne može realizirati, moramo svi sjesti i dati si malo truda. Veliki posao za malo novaca, a možete misliti kada se realizira neki veći od nekoliko milijuna kuna, kazao je Ivan Biljan, zamjenik gospićkog gradonačelnika koji je svima zahvalio na velikom trudu.
 
Drago Vlainić, ravnatelj LIRA-e, istaknuo je poduzetnički razvoj Like.
 
- Kad se mala srca slože onda se dobri rezultati mogu postići. U oom projektu pokušali smo objediniti tradiciju, uvesti poduzetništvo, izvesti jedan teški poduzetnički hod, mi smo još uvijek zemlja u tranziciji. U županiji nam je cilj poljoprivreda, plasiranje proizvoda kroz turizam i razvijanje obnovljivih izvora enerije plus drvna industrija i kroz to učiti i raditi i razvijati Liku i državu, kazao je.
 
Za kraj je govorio Krešimir Groš, voditelj projekta.
- Poduzetništvo i obrt se ne mogu sa samo 280 tisuća kuna u Ličko-senjskoj županiji preokrenuti preko noći. Međutim na duže staze može učiniti nešto puno moćnije. Ako na kraju ove kampanje od 80-90 učenika koji će biti uključeni jednoga dana se samo pet odluči otvoriti svoj vlastiti biznis, ako od tih pet četiri propadne, a jedan zbilja zaživi i postane uspješan lički poduzetnik, projekt je uspio, zaključio je Groš.
 
Projekt obuhvaća tri grada i jednu općinu. U Gospiću će se održati kampanja "Tradicijski obrti u turizmu", općinu Perušić očekuje kampanja "Zeleno gospodarstvo", Novalju "Eko proizvodnja" dok će se kampanja "Budućnost obrta i poduzetništva i uloga cjeloživotnog učenja u razvoju Ličko-senjske županije" provoditi u Otočcu.
 
Iva Vidović Pocrnić
Podijeli novost na društvenim mrežama!