O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Porast dolazaka i porast noćenja u Ličko-senjskoj županiji

1/1
Porast dolazaka i porast noćenja u Ličko-senjskoj županiji
Porast dolazaka i porast noćenja u Ličko-senjskoj županiji
Objavljeno: 29-10-2015

GOSPIĆ – Jučer je u KIC-u u Gospiću održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Ličko-senjske županije. Kako je Milan Kolić kao predsjednik Turističke zajednice bio onemogućen predsjedati zbog obveza, sjednicom je predsjedavao Milan Kranjčević kao najstariji član Turističkog vijeća.

Na dnevnom redu raspravljano je o izvješću o ostvarenju programa rada Turističke zajednice Ličko-senjske županije za prvih šest mjeseci 2015. godine, zatim o Program rada s financijskim planom za 2016. g. te o sufinanciranju manifestacija u sljedećoj godini.

Što se tiče financijskog izvješća za prvih pola godine, direktor Ivan Radošević je istakao da je ostvareno 36 posto prihoda od postavljena plana, što ne treba čuditi jer glavnina prihoda se ostvari u drugoj polovici godine. Od boravišne pristojbe prikupljeno je 132.290,66 kuna, a od članarine iznosi 117.425,08 kuna.

Mnogo zanimljivi je bio program tada ove turističke zajednice za sljedeću godinu. Plan je baziran na podatcima turističkih rezultata ostvarenih za prvih devet mjeseci ove godine, s predviđanjem porasta rezultata. Kako je istakao direktor Radošević prema podatcima turističkih zajednica općina, gradova i mjesta u Ličko-senjskoj županiji u prvih devet mjeseci ove godine zabilježeni su slijedeći pokazatelji fizičkog prometa: dolasci 536.057, noćenja 2.148.812 , od toga je domaćih gostiju bilo 28.229, a ostvarili su 104.917 noćenja, stranih gostiju bilo je 507.828,  a ostvarili su 2.043.895 noćenja.

U odnosu na 2014. godinu zabilježen je porast od 10,39 posto u dolascima i 8,55 posto u noćenjima, porast u dolascima i broju noćenja zabilježen je  kod stranih i domaćih gostiju. Kao cilj u 2016. godini uvaženi su rezultati iz ove godine, kako u dolascima tako i u ostvarenim noćenjima, s mogućnošću povećanja od 4 do 5 posto.

Rashodi u sljedećoj godini su raspoređeni na administrativne rashode (rashodi za uposlenike, rashodi ureda, naknade i ostali troškovi Turističkog vijeća, Nadzornog odbora i članova  Skupštine Turističke zajednice), na dizajn vrijednosti (potpora događanja), na komunikacijske vrijednosti (online komunikacije, offline komunikacije, brošure i ostali tiskani materijali), na distribuciju i prodaju vrijednosti (sajmovi, studijska putovanja novinara i suradnja s novinarima, posebne prezentacije – road show prezentacije), na interni marketing (edukacija, koordinacija i nadzor sustava turističkih zajednica na području Ličko-senjske županije), na marketinšku infrastrukturu (banka fotografija i priprema u izdavaštvu). Sve u svemu prihodi su za sljedeću godinu planirani s 1.260.000 kuna od boravišne pristojbe, od turističke članarine 198.000 kuna, iz proračuna Hrvatske turističke zajednice  u iznosu od 92.000 kuna i planiraju se ostali i preneseni prihodi u iznosu od 570.000 kuna. To je ukupno 1,920.000 kuna.

Što se tiče nastupa na sajmovima, Turistička zajednica Ličko-senjske županije kani nastupiti na sljedećim sajmovima: Utrecht – Fiets en Wandelbeurs Netherlands, Antwerpen - Fiets en Wandelbeurs Netherlands , Dublin -  Holiday World Show, London – Destination, Barcelona – SITC, Lyon – Mahana, Duesseldorf – Caravan salon, Seul – Kofta, Beč - Ferienmesse   (u suradnji s HGK Županijskom komorom Otočac), Stuttgart - CMT , Madrid – Fitur, Munchen – f.r.e.e., Milano – BIT, Pariz – MAP i London – WTM.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!