O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tour of Croatia je idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota

1/2
Tour of Croatia je idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota
Tour of Croatia je idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota Tour of Croatia je idealna promocija hrvatskih prirodnih ljepota
Objavljeno: 20-10-2015

Organizatori utrke Tour of Croatia, Vladimir Miholjević i Ivan Črnjarić 18.listopada su u Samoboru, kao zahvalu za podršku premijernom izdanju, uručili ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću te ravnateljici NP Plitvička jezera Nataliji Božićević i ravnatelju NP Krka Krešimiru Šakiću zelene majice s logotipom "Parkovi Hrvatske". Majice su uokvirene i potpisao ih Maciej Paterski, pobjednik Tour of Croatia 2015.

Uz gradove domaćine starta i cilja, posebno su se istaknuli nacionalni parkovi Plitvička jezera i Krka, koji su bili i među partnerima projekta. Osim prepoznatljivosti na svjetskoj razini, projekt Tour od Croatia ostavlja Hrvatskoj u nasljeđe ucrtanu biciklističku rutu koja će se nastaviti koristiti, prezentirati i brendirati na način na koji to rade najpoznatije grand tour utrke u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

Iznimno smo ponosni što je prvo izdanje biciklističke utrke Tour of Croatia kao jednu od polazišnih etapa izabralo Nacionalni park Plitvička jezera, kao najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski  nacionalni park. Video snimke šumovitog planinskog kraja Plitvičkih jezera, sa 16 jezera međusobno povezanih slapovima bile su spektakularne u video prijenosu koji se uz Hrvatsku televiziju i preko sportskog kanala Eurosport emitirao u 54 zemlje svijeta. Tako su uz sportsko praćenje utrke gledatelji mogli vidjeti ljepote našeg nacionalnog parka i tijekom prijenosa slušati o njemu“ – istaknula je ravnateljica NP Plitvička jezera Natalija Božičević, jednog od prvih mjesta koje je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.

Utrka Tour of Croatia održala se od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske. U organizaciji je sudjelovalo oko pet stotina sudionika, uz 160 natjecatelja iz dvadeset profesionalnih biciklističkih timova iz različitih zemalja svijeta. Sljedeće izdanje već je u kalendaru UCI-ja i održat će se od 19. do 24. travnja 2016.godine.

MZOIP

 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!