O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počela je nova školska godina

1/10
Počela je nova školska godina
Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina Počela je nova školska godina
Objavljeno: 07-09-2015

Danas počinje nova školska 2015./2016. godina, koja će, prema kalendaru koji je u ožujku odredilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, trajati sedam dana kraće. Gotovo pola milijuna učenika ponovno sjeda u školske klupe, 320 tisuća osnovaca i 178 tisuća srednjoškolaca.

Školska godina 2015./2016. počela je danas  7. rujna 2015., a završava 10. lipnja 2016., jedino za učenike završnih razreda srednje škole školska godina završava 17. svibnja. Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca ove godine, a završava 8. siječnja 2016. godine. Proljetni odmor učenika je od 21. ožujka do 25. ožujka 2016. godine, a ljetni odmor počinje 13. lipnja 2016. godine.

Jutros u Otočcu ispred Osnovne škole Zrinskih i Frankopana tako su djecu i roditelje koji su dolazili u školu i prelazili pješački prijelaz ( zebru) dočekali gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, njegov zamjenik Nenad Janković i savjetnik Milan Tomaić. Bili su i tu predstavnici MUP-a Policijske postaje Otočac načelnik Zvonko Vrban sa pomoćnikom Zvonimirom Kranjčevićem koji su roditeljima i djeci dijelili promidžbene letke "Sigurno od kuće do škole" te "Djeca pješaci u prometu".

Djeca s roditeljima došla su u školski hol - prostor za više svrha, a nakon intoniranja himne, svim prisutnim obratila se v.d.ravnateljica Renata Hodak koja je pozdravila djecu, roditelje, nastavnike, profesore i ostale djelatnike škole. Svima zaželjela dobrodošlicu za novi početak škole, kazala da od ove školske godine nastava za sve učenika odvija se u jednoj smjeni prijepodne, te da je došlo do promjene kod nekih razreda u izmjeni razrednika. Svim učenicima, a naročito prvašićima, želim da im nova školska godina donese što više ugodnih iskustava, da škola bude mjesto na kojem će odrastati okruženi prijateljima - kazala je v.d.ravnateljica Hodak.

Potom je pedagog Vlade Kostelac pročitao razrednike od 1. do 8. razreda koji su djecu poveli u učionice na daljnji dogovor.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!