O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Katolička crkva u Donjem Lapcu raste "naoči glede"

1/1
Katolička crkva u Donjem Lapcu raste "naoči glede"
Katolička crkva u Donjem Lapcu raste "naoči glede"
Objavljeno: 03-09-2015

DONJI LAPAC – Nema tomu tako davno da je krajem svibnja ove godine postavljen kamen temeljac za crkvu sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu. Od početka gradnje, odnosno blagoslova kamena temeljca izvođač radova, a to je tvrtka GIVI d.o.o. iz Otočca, ne časi časa, zidovi crkve rastu naočigled, dosegli su razinu krovišta, a valja još izvući zvonik jer će ova crkva biti visoka  26 metara. Dok se obavljaju ti radovi već se postavlja krovna konstrukcija od čeličnih profila, podižu se potrebne pregrade u unutrašnjosti i kako se očekuje krovište će biti postavljeno tijekom rane jeseni, ipak to ovisi o vremenskim prilikama -  kazao je ditrektor izvođača radova Pavle Bukovac.

Lapačku crkvu projektirala je splitska firma Mepling Inženjering d.o.o., glavni projektant je Jerko Bošnjak, dok nadzor provodi Institut IGH iz Zagreba.

Paralelno sa crkvom u gradnji je i župni stan, radovi su dosegli razinu betoniranje kose krovne ploče i postavljanja krovišta.

Nastavak radova na gradnji crkve i župnog stana bit će u kontinuitetu kako bi se u ugovorenim rokovima ovi objekti mogli predati investitoru, a to je Gospićko-senjska biskupija.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!