O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.

1/5
Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.
Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.Još jedan uspjeh Lovačkog saveza LSŽ-e.
Objavljeno: 02-09-2015

Uprava šumarstva,lovstva i drvne industrije pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske održalo radionicu vezanu za strategiju gospodarenja medvjedom u prostoru lovačke kuće L.D.Jarebica iz Senja.

Posljednjeg dana mjeseca kolovoza uz prisutnost 48.predstavnika lovozakupnika s područja Ličko-senjska županije i šire, predstavnici navedenog ministarstva održali su radionicu vezanu za populaciju medvjeda u Republici Hrvatskoj.

U sedam točaka vezanih za temu upravljanje i zaštita populacije smeđih medvjeda u sjevernim Dinaridima i Alpama,ili kraće rečeno „LIFE DINALP BEAR“

Prisutnima je prikazano stanje gospodarenja i zaštite medvjeda. Naravno neizostavno se na dnevnom redu pored ostalog našao i podatak o štetama koje pričinjavaju medvjedi,brojno stanje i smrtnost medvjeda,te projekti vezani za „Eko-turizam i medvjedi“!

Prisutni su također pokazali veliko interesovanje za kvote odstrjela  i kvalitetu i spol istih. Prikaz stanja odstrjela i smrtnosti medvjeda,obrazložio je Zrinko Jakšić. Parazitološke rezultate i reproduktivni status iznio je .Slaven Reljić. Nastavak strategije gospodarenja medvjedom obrazložio je Marko Tomljanović, podatke o štetama koje su uzročili medvjedi pojasnio je Mario Modrić, a sastav masnih kiselina u tkivima pojasnila je Lana Vranković.

Radionicu je također pojašnjavao,nadopunjavao i obrazlagao po svim temama vezanih za medvjede njihov a i prisutnima dobro poznati stručnjak za te teme  Đuro Huber,od mnogih zbog njegovih stručnost zvanim „Papa“Đuro.

Da sve bude bezprijekorno organizovano pobrinuo  se domaćin L.D.Jarebica iz Senja,ugostivši prisutne jelom i poznatom kotlovinom divokoze i ostale divljačine. Nije za zanemariti ni trud domaćina  tajnika lovačkog saveza  Ličko-senjske županije Mile Ugarkovića kako mnogi kažu „alfe i omege Ličkog lovstva“!, Hvala mu!

Na slikama:

Jedan od zlatnih trofeja muflona jedan od stotine drugih trofeja visoke ocjene,te prizor s predavanja Đuro Huber.

 

Tekst i snimak:

Stipe Brajković-Murta.

Podijeli novost na društvenim mrežama!