O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Plitvice taru sve rekorde

1/2
Plitvice taru sve rekorde
Plitvice taru sve rekordePlitvice taru sve rekorde
Objavljeno: 28-08-2015

KORENICA – Sredinom tjedna je u Turističkoj zajednici Općine Plitvička Jezera održana sjednica Nadzornog odbora, koji je pročešljao izvršenje i provedbu Programa rada i Financijskog plana od početka siječnja pa do konca lipnja ove godine, odnosno razmotrio i analizirao materijalno i financijsko poslovanje u spomenutu razdoblju.

Što se na toj sjednici još moglo čuti? Da su osnovni hotelski smještaji u četiri hotela ostali isti – 1.100 postelja, dok je do povećanja došlo u privatnom smještaju. Taj privatni smještaj povećan je samo u prvoj polovici ove godine, uspoređujući ga s lanjskim razdobljem, za čak 369 postelja, što u već postojećim objektima, što  u 45 novih domaćinstava, što ukupno čini 2.165 postelja.

Značajni smještajni kapaciteti su u 140kamp jedinica Borje, 120 postelja u ugostiteljskima objektima, 59 postelja u Učeničkom domu, 56 postelja u Hostelu, 51 postelja u Pastoralnom centru, sve kad se zbroji to je nekih 3.691 postelja.

Hoteli Nacionalnog parka Plitvička jezera (Jezero, Plitvice i Bellevue) imaju povećanje broja gostiju za 14 posto, dok je povećanje broja noćenja nešto manje – 5 posto. To je još uvijek nezadovoljavajući prosjek boravka gostiju od 1,21 dan. U Hotelu Macola povećan je broj dolazaka za 3, a noćenja za 2 posto. Zato je u privatnom smještaju rast impresivan, i u dolascima (46 posto) i u noćenjima (50 posto), dužina boravka je nešto veća – 1,72 dana.

Ako se promatra dužina boravka u kampu Borje, onda su tu brojke najpovoljnije, dužina prosječna boravka je 1, 72 dana. U ovomu kampu je broj noćenja porastao za 12 posto, dok je dolazak povećan za 5 posto.

U prvih pola godine Nacionalni park Plitvička jezera posjetilo je 441.931 gost, što je povećanje  u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 16 posto (lani ih je bilo 380.668) – kazala je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Plitvička jezera Maja Šikić.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!