O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

I zgrada "Komunalca" će dobiti energetski kaputić

1/1
I zgrada "Komunalca" će dobiti energetski kaputić
I zgrada "Komunalca" će dobiti energetski kaputić
Objavljeno: 28-08-2015

OTOČAC – Svojevremeno je bilo riječi kako će se upravna zgrada Komunalca d.o.o., koji je u međuvremenu podijeljen na dvije tvrtke: Komunalac d.o.o. i Gacku d.o.o., morati „iseliti“ s postojeće lokaciju u Ulici B. Kašića, sve kako bi se u skladu s urbanističkim planom grada Otočca ovaj prostor prepustio pomnijem planiranju razvitka središta grada, odnosno izgradnji ulice i stambenih zgrada. Kako to inače biva, mnogo toga se planira, plan je katkada skup želja, a realizacija plana je sasvim nešto drugo.

Montažna upravna zgrada je, recimo to tako, po svojoj gradnji bila „privremena“. No ta „privremenost“ će još potrajati tko zna koliko jer je upravo u tijeku postupak javne nabave za energetsku obnovu ove građevine.

Što se kani učiniti? Nastoji se poboljšati toplinska zaštita vanjske ovojnice, kako to stoji u obrazloženju javna poziva. U planu je izmjena krovišta, naravno, treba ukloniti salonitne (opasne) ploče i zamijeniti ih profiliranim limenim pločama. Također treba postaviti toplinsku izolaciju prema tavanskom prostoru, što nije manje važno od postavljanja toplinske izolacije na vanjske stijene zgrade. A da bi se toplinski izolirale vanjske stijene, potrebno je ukloniti azbestne fasadne ploče, te nanijeti novu žbuku. Naravno da pritom se treba popačati i u stolariju i zamijeniti je PVC stolarijom. Kako bilo da bilo, upravna zgrada će nakon obnove svakako biti funkcionalnija i oku ugodnija.

Eto posla kao u priči.  Vrijednost radova je nekih 680.000 kuna bez PDV-a, od čega 80 posto treba financirati Fond za zaštitu okolišam i energetsku učinkovitost, a 20 posto Grad Otočac.

Više o postupku javne nabave za ovaj objekt može se vidjeti na:  http://www.otocac.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=868:dokumentacija-za-nadmetanje-u-predmetu-nabave&catid=1:latest-news

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!