O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Raspisivanje novog natječaja zbog požara i suše

1/1
Raspisivanje novog natječaja zbog požara i suše
Raspisivanje novog natječaja zbog požara i suše
Objavljeno: 26-08-2015

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisalo je novi natječaj za Mjeru 5 – obnavljanje poljoprivrednoga proizvodnog potencijala narušenoga elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac. Natječaj će biti otvoren s 31. kolovoza i potrajat će do 30. listopada ove godine.

Ovom mjerom predviđena je intervencija u obnovi poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala stradalih zbog elementarne nepogode ili katastrofalnog događaja.

Za ovu nakanu na raspolaganju je 223,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., a na natječaj se mogu javiti poljoprivrednici i skupine poljoprivrednika upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Potpora se isplaćuje na temelju stvarnih troškova u punom iznosu prihvatljivih troškova. Preduvjet za javljanje na natječaj za mjeru je da je županija proglasila elementarnu nepogodu ili katastrofu na svom području. Sredstva se mogu koristiti ako je uništeno najmanje 30 posto poljoprivrednog potencijala.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!