O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obnova fasade zgrade usred Otočca pred završetkom

1/2
Obnova fasade zgrade usred Otočca pred završetkom
Obnova fasade zgrade usred Otočca pred završetkomObnova fasade zgrade usred Otočca pred završetkom
Objavljeno: 25-08-2015

OTOČAC – Iako plastična šupljikava zaštita dijelom zaklanja pogled na fasadu zgrade u kojoj je smješteno Gacko pučko otvoreno učilište, ipak se ispod „te firunge“ da naslutiti što se radi, obnavlja se fasada, radovi traju cijelo ovo ljeto.

Sve do nekoliko posljednjih dana nije se imalo bogznašto vidjeti, barem svi ti prethodni radovi nisu bili zanimljivi oku prolaznika, no kada se počela nanositi boja, e to je već privuklo pozornost. Kako je prizemlje zgrade gotovo pa bojom dovršeno, i najnevještije oko moglo je zamijetiti veliku promjenu u odnosu na prethodno stanje. Naime, nakon što je u Domovinskom ratu ova zgrada bila teško oštećena, obnovljena je, no fasada bojom nije bila sretno riješena, bio je to žuti monokromatski nanos u dvije nijanse, kao da je netko želio da se zgrada čim manje ističe u svoj svojoj raskoši. Prilikom ove obnove fasade ipak se došlo na ono pravo, na ono originalno, a to je bojanje bijelih istaka oko prozora i vrata, bojanje maskernona poviše svih otvora u prizemlju, čim je postignuta puna dinamika fasadnoga lica.

Kako smo informirani od Željka Mudrovčića, direktora tvrtke BAB d.o.o. iz Otočca, kojoj je povjerena obnova fasade na ovomu kulturnomu nepokretnom dobru, samo kišno vrijeme ih sprječava da ne dovrše posao bojanja na katu.

A kako će izgledati tek fasada na katu, ako ona u prizemlju izgleda ovako? Bit je još dojmljivija i bogatija, sve istake i ukrasi zabljesnut će u svoj svojoj ljepoti.

Ako bi vrijeme poslužilo, a to je bez kiše, posao bi bio okončan za najduže tjedan dana. Pa kad se ukloni zaštita i skine skela, ova zgrada smještena u središtu Otočca zabljesnut će punim sjajem. Tako i treba.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!