O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otočac kupuje mobilno reciklažno dvorište

1/1
Otočac kupuje mobilno reciklažno dvorište
Otočac kupuje mobilno reciklažno dvorište
Objavljeno: 20-08-2015

OTOČAC – Otočac, odnosno okolna mu pripadajuća naselja, trebaju u narednom razdoblju dobiti mobilno reciklažno dvorište. Što je pak sad to? Mobilna reciklažna dvorišta su pokretne jedinice koje služe odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva, bila bi to neka najjednostavnija definicija pojma. Takvo jedno dvorište kani nabaviti Gacka d.o.o. iz Otočca, kojoj je povjereno prikupljanje i zbrinjavanje smeća.

Iako se provode mjere separiranja otpada po vrstama, sve kako bi se čim manje opterećivalo deponije smeća, odnosno čim više otpada završilo u reciklaži, ovakvo mobilno reciklažno dvorište  treba biti čim bliže korisnicima, odnosno onima koji odlažu smeće. Praksa je da se reciklažno dvorište doveze na neku lokaciju, tamo bude određeno vrijeme, na primjer 10 do 15 dana, a zatim preveze na neku drugu lokaciju.

Kako nas je informirala Marina Legčević, direktorica Gacke d.o.o., u mobilnomu reciklažnom dvorištu koje će ovo poduzeće kupiti, moći će se odvajati 14 vrsta otpada. Kako ovih uređaja, nazovimo to tako, ima raznih veličina i kapaciteta, ovo bi trebalo koštati nekih 270.000 kuna, od toga 80 posto će biti izfinancirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će preostali dio sredstava osigurati Grad Otočac.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!