OTOČAC – Ove godine uvedene su nove kategorije ocjenjivanja poslovnog sektora, a jedna od novouvedenih kategorija je „Okusi Hrvatske“ u kojoj se ocjenjuju najbolji restorani, ali i vinarije i seoska domaćinstva, i to oni koje karakterizira cjelogodišnje poslovanje. Najboljem od najboljih u kategoriji „Okusi Hrvatske“ bit će svečano uručena nagrada na Danima hrvatskog turizma.
Rok za podnošenje prijava za ocjenjivanje restorana u akciji Turistički cvijet pomaknut je s 4. kolovoza na 15. kolovoza ove godine – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.
Nositelj ocjenjivanja restorana je Udruženje ugostiteljskih djelatnosti pri HGK, a partner je Udruga Hrvatskih restoratera. Prateći svjetske trendove te udovoljavajući jasnim zahtjevima struke, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Udrugom Hrvatskih restoratera izradila je metodologiju ocjenjivanja.
M. Kranjčević