O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

NP Sjeverni Velebit - besplatna stručna vođenja

1/2
NP Sjeverni Velebit - besplatna stručna vođenja
NP Sjeverni Velebit - besplatna stručna vođenjaNP Sjeverni Velebit - besplatna stručna vođenja
Objavljeno: 20-05-2015

KRASNO - Povodom 22. svibnja, međunarodnog dana biološke raznolikosti i 24. svibnja – Europskog dana Parkova, JU Nacionalni park Sjeverni Velebit organizira besplatna stručna vođenja za zainteresirane posjetitelje.

Evo što tim prigodama u tri dana nudi Nacionalni park.

U petak, 22. svibnja, je Dan otvorenih vrata. Svima individualnim posjetiteljima ulaz u Park je besplatan.  

Za subotu je predviđeno nešto više sadržaja. Na „Stazi zviri“ u 10 uri će za sve posjetitelje tom poučnom stazom biti organizirano stručno vođenje sve do Planinarskog doma Zavižan. Na ovoj stazi posjetitelji će se upoznati s dijelom zanimljivih životinja sjevernog Velebita, a neke od njih možda i ugledati ili opaziti tragove njihova prisuća. To planinarenje trajat će oko sat i pol. Već u 13 uri od Ulaza Babić Siča uslijedit će stručno vođenje po Velebitskomu botaničkom vrtu. Iako je u NP Sjeverni Velebit proljeće tek počelo, uz stručno vođenje posjetitelji će se upoznati s Velebitskim botaničkim vrtom i bogatom florom Velebita, a možda i vidjeti jedan od najpoznatijih simbola Velebita – velebitsku degeniju!

U nedjelju će se u 10 uri ponoviti „Staza zviri“, a u 12 uri stručno vođenje po Velebitskomu botaničkom vrtu.

I tko sad ne bi došao na Velebit, odnosno u najmlađi hrvatski nacionalni park, bi pa da ga polovica fali. Ovakva prigoda se ne propušta.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!