O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja Županije

1/6
Održani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja Županije
Održani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja ŽupanijeOdržani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja ŽupanijeOdržani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja ŽupanijeOdržani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja ŽupanijeOdržani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja ŽupanijeOdržani sastanci s dionicima protupožarne zaštite s područja Županije
Objavljeno: 18-05-2015

Gospić, - Na poziv zamjenice župana, ujedno i načelnice Stožera za zaštitu i spašavanje Ličko – senjske županije Ivane Tomaš u Kulturno- informativnom centru Gospić održana su dva vrlo značajna sastanka na temu financiranja sustava zaštite i spašavanja s osvrtom na financiranje vatrogastava u 2015. godini te pripreme i provedbe aktivnosti ovogodišnje požarne sezone.

Sastanak na temu financiranja sustava zaštite i spašavanja s naglaskom na financiranje vatrogastva u 2015. godini održan je s predstavnicima gradova i općina s područja Županije. Načelnica Stožera Ivana Tomaš na samom početku istaknula je da je sastanak sazvan s ciljem što bolje i efikasnije pripreme ovogodišnje požarne sezone na cijelom području Županije, kao i utvrđivanja spremnosti svih dionika koji sudjeluju u njenoj provedbi kako u materijalnom, tako i u financijskom pogledu. Iz razloga osiguranja financijskih sredstava za provedbu aktivnosti vatrogastva u 2015. godini, naglasila je potrebu redovitog izdvajanja zakonski predviđenih financijskih sredstava od strane gradova i općina kako bi sustav vatrogastva mogao biti spremen za učinkovito djelovanje. O podacima o raspoloživosti vatrogasnih postrojbi te stupnju spremnosti za djelovanje govorio je županijski vatrogasni zapovijednik Hrvoje Ostović, dok je pročenik Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područnog ureda Gospić Joso Živković nazočne upoznao s podacima o ukupnom broju intervencija u sustavu zaštite i spašavanja, ukupnim financijskim potrebama svih službi uključenih u sustav kao i podatke o obvezama svih dionika koji koji sudjeluju u financiranju sustava. Nakon uvodnog dijela uslijedila je rasprava sudionika sastanka na naznačenu temu, kao i o pojedinačnim problemima s kojima se susreću u ustrojavanju i djelovanju službe vatrogastva na svom području.

Vezano uz temu realizacije Plana operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatku u 2015. godini, a za područje Ličko – senjske županije predstavnici Stožera za zaštitu i spašavanje Ličko – senjske županije, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić i Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije održali su radni sastanak sa svim dionicima provedbe plana.

U uvodnom dijelu, nakon pozdravnih riječi načelnica Stožera Ivana Tomaš naglasila je da je sastanak sazvan sa svrhom utvrđivanja spremnosti svih dionika u provedbi operativnih mjera protupožarne zaštite sukladno utvrđenom Planu kako bi početak požarne sezone na području Ličko – senjske županije dočekali spremni. Stoga je zamolila prisutne predstavnike institucija i ustanova te predstavnike gradskih i općinskih stožera da ukratko iznesu pregled aktivnosti koje su do sada realizirane u skladu sa zaduženjima po Planu operativne provedbe, kao i potrebe i eventualne prijedloge za poboljšanje sustava zaštite od požara u predstojećoj sezoni. Nakon izlaganja sudionika, načelnica Tomaš zaključila je da je sustav zaštite od požara na području Ličko – senjske županije uglavnom usuglašen uz pojedinačne dodatne mjere koje je potrebno provesti do početka požarne sezone te da će se, ukoliko potreba naloži organizirati dodatni sastanak svih dionika kako bi se sustav zaštite od požara unaprijedio i poboljšao.

T.I. / B.I.

Podijeli novost na društvenim mrežama!