O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otkriva se brončani reljef Mate Čopa u Ličkom Lešću

1/3
Otkriva se brončani reljef Mate Čopa u Ličkom Lešću
Otkriva se brončani reljef Mate Čopa u Ličkom LešćuOtkriva se brončani reljef Mate Čopa u Ličkom LešćuOtkriva se brončani reljef Mate Čopa u Ličkom Lešću
Objavljeno: 17-05-2015

U tijeku su poslovi na Hrvatskom seljačkom domu „Gacka“ u Ličkom Lešću a u prigodi predstojeće manifestacije koja će se održati 13. lipnja, na Sv. Antu, kada će se na pročelju doma svečano otkriti spomenik, odnosno brončani reljef sa likom Mate Čopa, čovjeka koji je ovaj kraj i Hrvatsku zadužio svojim gospodarskim djelovanjem i koji je dugi niz bio direktor jednog od najvećih i najperspektivnijih poduzeća u bivšoj državi „Industrogradnje“ Zagreb. Kako je kazao Josip Žanić predsjednik MO Ličko Lešće u tijeku poslovi na uređenju doma „Gacka“ Ličko Lešće kako bi spremni dočekali taj događaj za kojega su prethodile dugotrajne pripreme. Na Sv. Antu, 13. lipnja u 13,00 sati upriličit ćemo svečanost na način da ćemo na pročelje Hrvatskog seljačkog doma „Gacka“ postaviti brončani reljef sa likom Mate Čopa. Za tu prigodu pozvana je obitelj pok. Mate Čopa, gospodarstvenici Ivica Todorić, Đuro Gavrilović, Ivica Sertić te mještani Ličkog Lešća, bivši radnici Industrogradnje, predstavnici susjednih općina i gradova koji su učestvovali i pomogli ovaj projekt kao što su Županija Ličko senjska, Otočac, Karlobag, Perušić, Brinje i Novalja, brojni zaposlenici i prijatelji. Bilo je tu donacija koje su se kretale od 100 kn pa do 2000 kn, kako je tko mogao. Reljef izrađuje poznata ljevaonica iz Zagreba „Ujević“ što će koštati oko 43.000 kuna. Reljef je još u Zagrebu, napravljena je matrica, a obitelj pok. Mate Čopa i Tomislav Madžar uskladili su se da se reljef izradi kao autentičan.

Očekujemo oko 250 do 300 ljudi, tu će biti kulturno umjetnički program sa nastupom KUD-a „Industrogradnja“ Zagreb i „Gacka“ iz Ličkog Lešća, kazao nam je Josip Žunić predsjednik MO Ličko Lešće.

D.Prša

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!