O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

I Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanja

1/7
I Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanja
I Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanjaI Gačana bijaše na Bleiburškom polju stradanja
Objavljeno: 17-05-2015

BLEIBURG – Jučer je na Bleiburgu u Austriji odana počast stradalnicima komunističkog zločina, napunila se 70. obljetnica toga nemila događaja, sudionici govore da nikada na Bleiburškom polju nije bilo više svijeta do ove godine, premda se režimski mediji u Hrvatskoj trude umanjiti brojku, i to ne za malo, već za polovicu.   

Koliko nam je poznato u organiziranu prijevozu iz Ličko-senjske županije jedan autobus je krenuo iz Otočca i dva iz Gospića. Za Otočac je to bilo u organizaciji UHDDR-a Gradskog ogranka Otočac.

Svatko tko je došao na ovo simboličko mjesto desetljećima i desetljećima prešućivanog i režimskom presijom prikrivanog stradanja Hrvata nastojao se fotografirati uz monumente sjećanja, ali i s nekima živućim poznatim osobama.

Cijela komemoracija sa svetom Misom je protekla u redu, na žalost režimskih medija koji su tražili ustaše i ustaške kape (usput, našli su jednu i veselo je objavili i time valjda „posvjedočili“ fašističku narav bleiburškog okupljanja).

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!